Martinus wint van DSOV

Sporting Martinus trekt 3-2 overwinning over de streep

Sporting Martinus heeft op eigen veld met 3-2 gewonnen van DSOV. Halverwege de wedstrijd stonden de Amstelveense tegen de verhouding in op 1-1, na een 0-1 achterstand. Na rust liep Martinus uit tot de kleinst mogelijke marge van 2-1, waarna twee invallers uiteindelijk voor de bevrijdende 3-2 overwinning zorgden.

De ploeg van Tom Verhoek en de bezoekers uit Vijfhuizen kregen allebei een kans om op voorsprong te komen. Via een opbouw fout bij Martinus kon DSOV uit het niets op een 0-1 voorsprong komen. Verhoek: “Zuur, want we speelden goed. We creëerden veel. Voor het eerste tegendoelpunt hadden we al op een 2-0 voorsprong moeten staan.”

Relatief snel na de openingstreffer schoot Luka Misumi de 1-1 binnen en Martiniaan Ralph Jurka was dichtbij een 2-1 voorsprong voor de rustpauze. Martinus bleef vervolgens jagen op één of meerdere doelpunten.

Martinus heerst

Hetzelfde spelbeeld deed zich voor na rust, als voor de rust. DSOV hield wel stand, de spelers leverden meer dan de gewenste inspanning. De DSOV doelbewaker redde een paar keer erg knap en Jurka raakte de paal. Het was opnieuw Misumi die van zich deed spreken: hij zette zijn ploeg op een verdiende 2-1 voorsprong. Niet veel later kwamen de bezoekers langszij, ook de 2-2 viel (weer) uit het niets en Martinus kon opnieuw de jacht openen voor een resultaat.

Met nog een genoeg speeltijd voor de boeg wisselden beide teams. Invaller Broos Krijger en invaller Sem van Bruggen moesten voor Martinus uitkomst gaan bieden. Martinus probeerde de voorsprong snel weer te pakken: Van Bruggen was de aangever en Krijger wist leep zijn team op een 3-2 voorsprong te zetten.

Spannende slotfase

Na de 3-2 werd het nog spannend in Amstelveen. DSOV kon een aantal keren heel gevaarlijk kon worden. Het was billenknijpen op de Martinus bank. De ruime blessuretijd deed DSOV geloven dat er nog wat te halen viel. De thuisploeg werden in de sloffase stevig onder druk gezet, zij hielden stand en wisten de 3-2 overwinning over de streep te trekken.

Verhoek was content met de overwinning: “We doen het goed dit seizoen en dat blijf ik herhalen. We komen uit de derde klasse. We staan nog altijd bovenaan en dat willen we zo lang mogelijk volhouden, we blijven meedoen. We pakken een periode, dat toetje hebben we sowieso al bereikt. Dat moeten de andere ploegen uit de top-zes nog maar zien te halen. Verder was ons doel om zesendertig punten te halen, dat hebben we ook al bereikt en wel half maart.”

Foto’s: Mike Wessing

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B