Home / Algemeen / Sporting Martinus troeft HBC tactisch af

Sporting Martinus troeft HBC tactisch af

Voor het eerst dit seizoen is het Sporting Martinus gelukt om van een ’topploeg’ te winnen in de zondag derde klasse C. De ploeg van Tom Verhoek verraste tegen koploper HBC met een 2-1 zege.

Speciaal voor HBC had Verhoek zijn formatie gewijzigd: van 4-3-3 naar het, voor Martinus, welbekende 4-4-2. Dat hadden de Heemsteders niet verwacht. “We probeerden ze te lokken, omdat HBC in de laatste linie niet veel snelheid heeft”, zei Verhoek. Voorin had hij gekozen voor het spitsenkoppel Niek Koning – David Soesan, een duo dat uiteindelijk goud waard bleek voor de Amstelveners.

De thuisploeg kwam wel op een 0-1 achterstand. Een fout in de opbouw leidde de openingstreffer van Jesse van Loon in. “In de rust heb ik gezegd dat het de fase is waarin we zitten. We willen graag opbouwen en risico nemen, dan kan dit gebeuren”, blikte de oefenmeester terug. De achterstand werd nog voor de rust omgebogen in een 2-1 voorsprong. Soesan bracht een afgeslagen vrije trap opnieuw voor het doel, waar Niek Koning boven iedereen uit torende om raak te koppen. Vlak daarna was de aangever zelf de afmaker, nadat hij oud-prof Steve Olfers op snelheid klopte.

Het lukte Sporting Martinus om deze 2-1 voorsprong de hele tweede helft vast te houden. De thuisploeg gaf nauwelijks iets weg en kreeg via Yvo Bary en Nils Spooren zelfs kansen op meer. “Ons middenveld heeft super veel arbeid verricht en meters moeten maken”, vervolgde Verhoek. “Voor het eerst winnen van een top-4 ploeg – ik zie IVV, DCG, HBC en ZSGOWMS als die top-4 – is heel lekker. En we blijven thuis foutloos.”

Sporting Martinus behoudt de vierde plek, op drie punten van koploper IVV. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Foto’s Alex van Elven