Sporting Martinus
Sporting Martinus

Sporting Martinus vecht zich na sterke eerste helft naar zege

Sporting Martinus heeft in de wedstrijd tegen SDO na de theepauze een overwinning binnengesleept. Sam Honsdrecht was de maker van de winnende treffer.

De thuisploeg begon ijzersterk aan de wedstrijd. SDO was veelvuldig gezien en kon niet voorkomen dat Sporting Martinus direct een aantal mogelijkheden kreeg om op voorsprong te komen. Doordat het team van Michael Crombeen niet scherp genoeg voor het doel was, bleef de stand echter lang gelijk staan. Na een klein half uurtje te hebben gespeeld, viel vervolgens alsnog de treffer. Uit een voorzet ontving Martijn Guitink de bal, die wegdraaide en vervolgens in de lange hoek raakschoot.

Na de rust kwam SDO scherper voor de dag en ging het meer naar voren spelen, waardoor Sporting Martinus de nodige ruimte kreeg in de tegenaanval. Het resulteerde in een aantal grote kansen voor het thuisteam, die er allemaal niet ingingen. Aan de andere kant was het wél raak. Mike van ’t Land stond in het zestienmetergebied van de tegenstander op de juiste plek en kon de bal tegen de touwen aan werken, waarna beide ploegen weer tegen een gelijke stand aan keken.

Sporting Martinus was even van slag en kwam tweemaal goed weg, want de opponent kwam dichtbij een voorsprong. Vervolgens herpakte het zich echter en slaagde het erin om SDO terug te dringen op eigen speelhelft. Een kwartier voor tijd was het Honsdrecht dat voor een nieuwe voorsprong voor Sporting Martinus zorgde. Hij schoot overtuigend in het dak van het doel raak. SDO probeerde na de achterstand nogmaals terug te komen, maar dat kreeg het niet meer voor elkaar.

Crombeen was tevreden over de overwinning: “We hebben keihard gewerkt en speelden in de eerste helft zeer dominant. Het was écht leuk om naar te kijken en dat gevoel moeten we vasthouden. Natuurlijk hadden we het duel eerder moeten beslissen, alleen soms loopt een wedstrijd zo. Dan moet je blijven geloven in een zege en dat is gelukt. Dat moeten we meenemen naar de komende weken.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)