Sporting Martinus verliest ‘best of the rest’ duel van De Meer

Sporting Martinus moest zondagmiddag op eigen veld ‘genoegen nemen’ met een nederlaag tegen De Meer. De eindstand werd 0-2 in het voordeel van de Amsterdammers.

Nonneman (De Meer) was niet tevreden over de fase voor rust

De eerste helft was Martinus de bovenliggende partij. De Meer had veel moeite met het eigen spel en de drang van de Martianen. De afgesproken drinkpauze, halverwege de eerste helft, kwam de Amsterdammers dan ook goed uit om orde op zaken te kunnen stellen. Marcianno Nonneman, coach van De Meer zag zijn ploeg in die fase vooral overleven. ,,We speelden echt niet goed. We kregen de bal nog niet vier keer naar elkaar gespeeld. Het ging vanaf onze kant zó moeizaam. Na de korte onderbreking ging het wel wat beter, maar nog altijd niet goed.” Martinus kon na een goede eerste fase niet meer heel gevaarlijk worden voor de rust, al was de ploeg nog altijd bovenliggend op eigen sportpark. De Meer kreeg via Roberto van Brakel uit een corner de beste kans in de eerste helft.

De Meer was onderliggend in de eerste helft en moest achteruit

Na rust waren de rollen omgedraaid. Nonneman kon zijn manschappen in de verkoelende pauze inspireren en het publiek zag een ander spelbeeld. De Meer kwam goed uit de kleedkamer en werd dominant in Amstelveen. Nu was Martinus onderliggend en wist De Meer wél te scoren, in tegenstelling tot de thuisploeg die in de eerste helft kansen op één of meerdere doelpunten lieten liggen.

Scholte scoort 0-1

De Meer nam na een goed uur de leiding door een bekeken schuiver van Chun Scholte. De Meer verdubbelde de score via een penalty van Queentino Zinhagel: 0-2. Door de nederlaag zakt Sporting Martinus naar de derde plaats in de ranglijst. De Meer probeert om de tweede plaats te behouden, achter kampioen ZSGOWMS.

Foto’s: Jos Spitteler

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zondag 2B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!