Home / slideshow / Sporting Martinus verovert koppositie na zege op Alliance ’22
Tom Verhoek

Sporting Martinus verovert koppositie na zege op Alliance ’22

Zondagmiddag trad Sporting Martinus aan tegen het Haarlemse Alliance ’22. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte voor Bas Barkman, de teammanger van Alliance die vorige week overleed.

Daarna werd er in de regen afgetrapt en begon de wedstrijd wat stroef. Maar in het laatste kwartier voor rust kwam de schwung erin bij Sporting Martinus en nam het snel afstand van de Haarlemmers. Met een hard schot vanaf de 16-meterlijn drukte Luka Misumi in de 29e minuut af voor de openingstreffer. Daarna ging het snel; twee minuten later deed Anthony Dean het net opnieuw bollen met een hard en onhoudbaar schot. Maar voordat beide ploegen gingen rusten sloeg Martinus in de slotminuten van de eerste helft nóg twee maal toe, beide goals opnieuw van de voet van Anthony Dean. Maar nu in beide gevallen na zorgvuldig opgebouwde aanvallen met respectievelijk Björn van Breenen en Ralph Groenteman als aangevers. Met een 4-0 ruststand werden de kleedkamers opgezocht.

Na rust hetzelfde beeld; een oppermachtig Sporting Martinus bleef kansen creëren tegen een machteloos Alliance ’22. Met Broos Krijger in de ploeg voor de nog altijd met zijn enkel kwakkelende Nils Spooren denderde de trein door. Toch duurde het weer een tijdje voordat er goals vielen. Die kwamen pas in de laatste tien minuten. Beide werden gescoord door Björn van Breenen. De eerste uit een directe vrije, trap die fraai over de muur in de benedenhoek werd gekruld. De tweede kopte Van Breenen vrijstaand en fraai in na een vrije schop van Musimi.

Een overtuigende 6-0 zege dus, die bovendien de koppositie opleverde. Swift ging namelijk onderuit tegen VSV. Komende week gaat Sporting Martinus op bezoek bij Ilpendam, dat nog op de eerste zege wacht.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 3c

Archieffoto: Jos Spitteler

Send this to a friend