Home / slideshow / Sporting Martinus verovert periodetitel: “Promotie is ons doel”

Sporting Martinus verovert periodetitel: “Promotie is ons doel”

Sporting Martinus kreeg het zondagmiddag voor elkaar om de eerste periodetitel binnen te hengelen. Het verzekerde de vereniging niet alleen van nacompetitie aan het einde van het seizoen, maar leverde eveneens een feest op waarop de club alweer even wachtte.

De ploeg van Tom Verhoek kwam uitstekend uit de winterstop. Sporting Martinus won op bezoek bij AVV Swift met 1-3 en versloeg op het eigen sportcomplex RKDES met 2-1. Een week later ging het in de slotfase van het duel met 2-1 onderuit tegen VSV, maar lang bleef die teleurstelling niet hangen. De laatste twee weken won Sporting Martinus namelijk met 1-2 van Spaarnwoude en 7-0 van Nieuw West United, waardoor de club inmiddels zeker weet dat het de eerste periodetitel binnen heeft.

Voor Verhoek was het de bevestiging dat zijn team op de goede weg is. “Nieuw West United heeft absoluut geen verkeerde ploeg en is voetballend redelijk sterk, dus het was zeker niet eenvoudig. Met de 3-0 voorsprong die we in de rust hadden, hielden we de standen op de andere velden natuurlijk wel in de gaten. Dan is het leuk dat we na afloop een feestje konden vieren”, vertelt de oefenmeester, die eveneens genoot van de vele belangstelling langs de kant. “Het past bij Sporting Martinus om gezelligheid na de wedstrijd te hebben.”

De periodetitel zorgt ervoor dat bij Sporting Martinus enigszins de druk van de schouders afgaat, al realiseert Verhoek zich dat zijn team er nog lang niet is. Waar de eerste seizoenshelft in zeven maanden plaatsvond, besloot de KNVB om het tweede gedeelte in tweeënhalve maand te plannen. Het levert een zeer hectisch programma op, waarbij het essentieel is dat de spelers fit blijven. “Ik pas daarvoor mijn trainingsprogramma op dinsdag enigszins aan, want het is essentieel dat we tijdens wedstrijden fitte jongens op het veld hebben staan.”

Gekeken naar het competitieprogramma is Sporting Martinus op de goede weg. De Amstelveners hebben de bovenste vijf ploegen allemaal als uitwedstrijd gehad, waardoor ze een psychologisch voordeel lijken te hebben. “Gevoelsmatig is ZSGOWMS nog een fractie sterker, maar ook daartegen kunnen we zeker tegenstand bieden. We gaan een zwaar periode tegemoet waarbij we de uitdaging hebben om de huidige vorm te behouden. Ons doel is echter om aan het einde van het seizoen promotie te kunnen vieren.”

Tekst: Jordi Smit

Bestel de Kampioensspecial 2021/2022 voor slechts €6,99

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend