Home / Homepage / Sporting Martinus verpulvert Zwaluwen (8-2)

Sporting Martinus verpulvert Zwaluwen (8-2)

Sporting Martinus uit Amstelveen heeft afgelopen zondag flink uitgehaald. Op Sportpark Overburg werd Zwaluwen met 8-2 aan de kant gezet, met 35 minuten op de klok keek Sporting Martinus nog wel tegen een 1-2 achterstand aan. Tegen de ploeg uit Utrecht wisten Ralph Rekkers en David Soesan allebei drie doelpunten te maken. Door de ruime overwinning gaat Sporting Martinus de winterstop in als lijstaanvoerder in de zondag derde klasse C.

Klik hier om de uitslagen, standen en het programma van de zondag derde klasse C te zien.

Al in de derde minuut van de wedstrijd kwamen de gastheren op voorsprong. Bjorn van Breenen schoot een penalty binnen, de strafschop werd toegekend na een overtreding op Rekkers. Na ongeveer een half uur spelen wist Zwaluwen op gelijke hoogte te komen, een vrije trap werd binnen gekopt. Snel daarna kwamen de Utrechters zelfs op een 1-2 voorsprong na rappe counter. In de slotfase van de eerste helft boog de thuisploeg de achterstand nog om. Rekkers maakte de gelijkmaker op aangeven van Nils Spooren. Rekkers was de aangever bij de 3-2, vanuit de omschakeling wist Soesan de 3-2 te scoren.

Na de pauze stond reservedoelman Valentino Meulman tussen de palen, hij verving Niels Wuthrich. In de tweede helft kreeg Sporting Martinus geen tegendoelpunt en wist de ploeg van trainer Tom Verhoek vijf keer te scoren. Rekkers tikte de 4-2 binnen op aangeven van Tiago dos Santos. Rekkers was de aangever van de 5-2, de goal kwam op naam van Soesan. Bij de 6-2 is het andersom: Rekkers maakte de goal en Soesan leverde de assist. De 7-2 betekende de derde goal van Soesan. Invaller Raymon Wismeijer maakte de laatste treffer van de middag: 8-2.

Trainer Verhoek: “Een heerlijk einde van 2019! het tweede elftal, wat vier weken geleden nog tegen degradatie streed, staat nu bovenaan de tweede periode. En het eerste doet vandaag uitstekende zaken in de competitie. Aanvallend waren wij vandaag oppermachtig. Ik denk dat de neutrale toeschouwer heeft genoten van onze aanvallen en doelpunten.”

Foto’s: Alex van Elven

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend