Home / slideshow / Sporting Martinus verrast AGB en bekert verder
Tom Verhoek

Sporting Martinus verrast AGB en bekert verder

Afgelopen donderdagavond trad Sporting Martinus aan in de eerste knock-out ronde van het KNVB bekertoernooi. Tegenstander AGB was een geduchte tegenstander, uitkomend in de eerste klasse.

Beide ploegen traden niet aan met hun sterkste opstelling. AGB omdat de competitie prioriteit heeft, Sporting Martinus toch ook vooral vanwege de vele blessures. De derdeklasser speelde daardoor ook met een aantal spelers uit het tweede, de O23 en O19.

Aan het begin van de eerste helft kwam Martinus nog goed weg met een bal op de paal, waarna de eerste counter direct de eerste hoekschop inluidde. Deze werd scherp en hard door Bjorn van Breenen de doelmond ingeslingerd waarna Max Boonstoppel zijn voet tegen de bal kreeg en, naar wat later bleek, de winnende goal binnenschoot.

Daarna was het vooral verdedigen geblazen voor Sporting Martinus, want AGB creëerde met onder andere aanvoerder Hursut Meric voldoende mogelijkheden. De ploeg van Imdat Ilguy wist echter niet te scoren, waardoor Sporting Martinus vrij onverwacht de volgende bekerronde bereikte.

De ploeg kan nu even bijkomen, want dit weekend staat er geen duel op de planning. Voor AGB staat een bezoek aan Kolping Boys gepland.

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)