Sporting Martinus verrast ook bij De Kennemers

Sporting Martinus heeft voor de derde week op rij voor een verassing gezorgd in de zondag derde klasse C. Na een overwinning op Bloemendaal en een gelijkspel tegen ZSGOWMS stuntte het nu tegen een andere titelfavoriet. In Beverwijk werd De Kennemers met 1-2 verslagen.

Sporting Martinus begon afwachtend aan de wedstrijd en liet het initiatief aan De Kennemers. De thuisploeg had weliswaar de controle over de wedstrijd, maar het wist in het eerste gedeelte van de wedstrijd geen kansen te creëren. De aanvallers van de Beverwijkers waren onmachtig en de verdediging van Sporting Martinus kwam nauwelijks in de problemen. De bezoekers kregen daarentegen wel enkele mogelijkheden om de score te openen. De grootste kans was voor Ralph Jurka, maar hij struikelde in kansrijke positie over de bal.

Na een half uur spelen mochten de Martinianen de wedstrijd vervolgen met een man meer. De Kennemers doelman Dave Davidson maakte hands buiten de zestien meter na een inzet van Hassan Makdan. De scheidsrechter twijfelde niet en stuurde de doelman van het veld. Sporting Martinus voelde dat er wat te halen viel en kreeg voor rust nog twee goede mogelijkheden op een voorsprong. De ingevallen Kennemers keeper Julian Schoo moest meteen handelend optreden en tikte een inzet van Fabian van Ginkel knap over de lat. Een minuut later kon Raymon Wismeijer alleen op Schoo af, maar de aanvaller mikte te hoog. Zo bleef de brilstand tot het rustsignaal op het scorebord staan.

Na de rust ging Sporting Martinus verder op zoek naar de openingstreffer. Ralph Jurka was echter ongelukkig in de afronding en trof kort na rust de paal. Vervolgens kreeg de Kennemers weer iets meer grip op wedstrijd. De Beverwijkers waren in de eindfase alleen niet doortastend genoeg. Na ruim een kwartier spelen in de tweede helft nam de ploeg van Gerlof de leiding in het duel. Joel Cornwall stuurde Jurka met een goede pass de diepte in en de spits liet Schoo met een hard schot kansloos.

De Kennemers was aangeslagen door deze treffer en Sporting Martinus kreeg kansen om de voorsprong te vergroten, maar Schoo bleek een te grote sta-in-de-weg. Diezelfde Schoo hielp Sporting Martinus tien minuten voor tijd wel aan een ruimere voorsprong. De doelman trapte verkeerd uit, waarvan Niek Koning van grote afstand uitstekend profiteerde: 0-2. In de laatste tien minuten mocht de thuisploeg Schoo danken dat Sporting Martinus niet nog verder uitliep. De bezoekers kregen zelfs nog een kleine domper te verwerken, toen Jan Sjerps hands maakte in het strafschopgebied en met rood het veld moest verlaten. Hij mist volgende week de topper tegen SDZ. De toegekende penalty werd door invaller Mourad Saalioua (vorig seizoen DCG, red.) goed binnen geschoten, maar Sporting Martinus boekte wel een knappe en terechte overwinning.

Door de zege op De Kennemers is Sporting Martinus nu gedeeld koploper met SDZ. Volgende week komen de Amsterdammers op bezoek in Amstelveen.Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.