Home / Algemeen / Sporting Martinus verslaat Aalsmeer en maakt zich op voor kampioenswedstrijd

Sporting Martinus verslaat Aalsmeer en maakt zich op voor kampioenswedstrijd

Na de zevenklapper tegen Aalsmeer en andermaal puntverlies door concurrent ZSGOWMS kan het Sporting Martinus  zich opmaken voor een kampioenswedstrijd, aanstaande zondag.

Tegen Aalsmeer werd het een eenzijdig duel. Waarin Sporting Martinus heer en meester was en Aalsmeer onmachtig, hoewel het zo goed mogelijk tegenstand probeerde te bieden. Dat verzet duurde slechts een minuut of vijf, toen de bal na een gekraakt schot van Martijn Guitink pardoes voor de voeten van de scherpe Anthony Dean viel en hij beheerst de 0-1 binnenschoot. Luttele minuten later kopte Jasper Wessing een corner van Jay Day hard maar net over, voordat andermaal Dean in de 13e minuut voor de 0-2 zorgde. Een fijne steekpass van de mee opgekomen Yvo Bary bereikte de diepgaande Day die op zijn beurt Dean panklaar bediende.

Na een korte drinkpauze werd de Martiniaanse productie in het eerste bedrijf nog flink opgevoerd. Een onterecht wegens buitenspel afgekeurd doelpunt ging nog vooraf aan drie fraaie doelpunten in de laatste tien minuten voor rust. Eerst was het de goed doorzettende Sem van Bruggen die op de rechterflank een panklare voorzet afleverde, waarmee hij Dean in staat stelde de 0-3 en zijn officiële hattrick te produceren. Gevolgd door een andermaal scherpe Dean die zijn schot gestopt zag, vliegensvlug de bal ontfutselde van de minder alerte verdediger en de geheel vrijstaande Martijn Guitink bediende om de 0-4 in te schieten. Ook de 0-5 kwam van de voet van Guitink. Hij speelde zich slim vrij en krulde de bal in de rechterbovenhoek.

Voor trainer Verhoek betekende deze ruststand dat er al vroeg gewisseld kon worden; Jefferson Vegas kwam uit de kleedkamer voor Bo de Bruijn en Raghav Maheshwaran verving Anthony Dean. Het duurde vervolgens tot halverwege de tweede helft voor er weer gescoord werd. Jay Day verstuurde een crosspass van de rechtervleugel over de grond dwars door de Aalsmeerse defensie. Niemand kon de bal onderscheppen en voorbij de tweede paal stond de slim doorgelopen Guitink, die ook zijn derde van de middag noteerde; 0-6.

In de zeventigste minuut werd ook Day bedankt voor bewezen diensten en vervangen door Joost van Unen. En het was diezelfde Van Unen die een kwartier voor tijd de laatste goal produceerde. Hij kopte een vrije schop van Guitink vanaf de linkerflank binnen.

Omdat ZSGOWMS met 1-4 verloor van nummer drie VSV, staat Sporting Martinus op de drempel van de titel. Die kan volgende week veroverd worden, thuis tegen nummer 4 SwiftBekijk hier de stand en het programma in Zondag 3c

Tekst en foto: Oscar Spooren

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!