Sporting Martinus verslaat Abcoude en slaat aanval op koppositie af

In Zondag 3c stond dit weekend een topper op het programma: koploper Sporting Martinus kreeg FC Abcoude op bezoek. Die ploeg stond slechts op 2 punten achterstand en kon dus een aanval op de koppositie doen. Daar slaagde het niet in: 4-0.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 3c

Sporting Martinus mocht het spel maken en kreeg na een minuut of 10 de eerste goede mogelijkheid, met Yvo Bary. Hij mocht schieten, maar kreeg de bal niet tussen de palen. FC Abcoude was goed georganiseerd, waardoor Sporting Martinus er niet echt doorheen kwam. Halverwege de eerste helft kregen de bezoekers ook hun eerste kans, maar Wuhtrich redde. Abcoude werd sterker, maar wist niet echt kansen te creëren. In de minuten vlak voor rust vielen er dan toch goals. Tiago dos Santos snelde zijn man voorbij en werd vervolgens gevloerd. Uit een strafschop mocht Björn van Breenen zijn ploeg op 1-0 zetten. Het werd zelfs ook nog 2-0 voor rust, toen Dos Santos de score verdubbelde op aangeven van Raymond Wismeyer.

Na rust ging Sporting Martinus meteen door met hoe het de eerste helft geëindigd was. Het zette Abcoude onder druk en dat resulteerde in grote kansen voor David Soesan en Nils Spooren. Eerstgenoemde zag zijn schot gered worden, Spooren stuitte op de paal. Maar snel daarna tekende Ralph Rekkers voor de 3-0. Daarna was Abcoude het kwijt en mocht Wismeyer ook nog de 4-0 aantekenen. De thuisploeg had daarna verder uit kunnen lopen, maar dat gebeurde niet meer.

Trainer Tom Verhoek tevreden: “Er stond vandaag een team, inclusief wissels, wat er alles voor over had om afstand te nemen van FC Abcoude. Wij wisten vandaag dat we niet moesten starten met hoog druk zetten, dat is de val waar wij in het uitduel in getrapt zijn. Als je ziet hoeveel kansen wij vandaag creëren tegen de nummer 3 uit de competitie en wij geven eigenlijk maar 3 kansen weg in negentig minuten, dan is dat erg knap. Op naar UVV nu. De ploeg is fit en compleet, dus wij zijn er klaar voor!”