Home / Zondag 3c / Sporting Martinus verslaat Kismet met 3-0

Sporting Martinus verslaat Kismet met 3-0

Na enkele oefenduels vol wisselvalligheid stond voor Sporting Martinus zondag het eerste duel in de bekercompetitie op het programma. In de bekerpoule treft de club uit Amstelveen twee clubs uit de buurt (NFC en RKSDES) en het Utrechtse Kismet.

De thuisploeg is gedurende de wedstrijd aan het zoeken naar automatismen en rust in het spel. Hierdoor was het vinden van iemand met hetzelfde shirtje een opgave. Kismet deed het niet onaardig en was enkele momenten gevaarlijk. Zo schoten de bezoekers een bal op de paal. Sporting Martinus deed wat terug en scoorde gelijk. David Soesan schoot de bal binnen, een geplaatste vrije trap. De club dacht met een 2-0 stand de rust in te gaan, echter werd de tweede treffer afgekeurd wegens buitenspel.

Na rust komen de Martinianen beter voor de dag en wordt de tegenstander vaker voetballend achteruit gedrongen. Björn van Breenen raakte de lat na een schot uit de tweede lijn. Kismet ziet een aansluitingstreffer worden afgekeurd wegens buitenspel en is daarna niet meer gevaarlijk. Sporting Martinus controleert het duel en maakt een kwartier voor tijd –als Kismet met tien staat na twee keer geel- de bevrijdende 2-0. Raymon Wismeijer mocht raak koppen na een afgemeten voorzet. De 3-0 is van Van Breenen, hij schoot een vrije trap binnen.

Trainer Tom Verhoek was na de wedstrijd positief gestemd. ‘’Ik ben blij met de eerste keer de 0 gehouden en blij met de zege, maar voetballend mag en kan het nog een stuk beter. Het was qua spel een agressieve tegenstander; ik ben blij met de weerstand die we hebben geboden.’’

Opstelling Sporting Martinus: Niels Wuttrich, David Kasse, Christoph Kleiren, Matthijs Boersma, Jefferson Vegas, Björn van Breenen, Raymon Wismeijer, Nils Spooren, David Soesan, Ralph Rekkers en Tiago Dos Santos.

Foto’s Alex van Elven

Send this to a friend