Sporting Martinus verslaat ook Zwanenburg met ruime cijfers

Sporting Martinus is in goede doen. Na de 7-0 en 9-0 overwinningen in de laatste twee wedstrijden werd zondag in en tegen Zwanenburg andermaal een klinkende zege geboekt. Met 5-0 werd de nummer twaalf van de ranglijst aan de zegekar gebonden en gingen de punten mee terug naar Amstelveen.

Sporting Martinus schoot voortvarend uit de startblokken en speelde een goede eerste helft. Met hoge druk en snelle combinaties werden middenveld en achterhoede van Zwanenburg veelvuldig zoekgespeeld, hetgeen veel kansen opleverde. Al na vijf minuten brak Ralph Groenteman door de laatste linie en was een stevige overtreding het laatste redmiddel. Naast de eerste van liefst vijf gele kaarten werd een vrije schop op randje zestien toegekend; deze belandde in de muur. Enkele minuten later zette Jay Day na een vlotte combinatie met Anthony Dean laatstgenoemde alleen voor de keeper, zijn schot werd nog gekeerd door de goed uitkomende keeper.

Zo gingen er nog een aantal aanvallen richting het Zwanenburgse doel, met kansen voor Dean, Groenteman en Luka Misumi. Maar tot goals leidde dat niet, tot vijf minuten voor rust. Björn van Breenen krulde vanaf rechts de bal het strafschopgebied in. Iedereen tastte mis en de bal zeilde met een stuit het doel in. Voor rust werd het ook nog 0-2, die door Dean werd binnen geschoven.

Na rust ging Sporting Martinus op zoek naar een derde goal en die kwam er na een kwartier. De Zwanenburgers wisten niet wat ze aan moesten met een voorzet vanaf de rechterkant en deze werd in eigen doel gekopt. Daarna liepen de Martianen verder uit. Broos Krijger onderschepte de bal en Martijn Guitink en Misumi combineerden richting de goal. Zwanenburg trok aan de noodrem, de bal ging op de stip en Van Breenen zorgde voor de 0-4. Het slotakkoord was voor Groenteman met de 0-5.

Ondanks alle ruime overwinningen blijft de race om de koppositie ontzettend spannend, omdat ook ZSGOWMS blijft winnen. De Amsterdammers versloegen zondag Purmerend. Aanstaande zondag krijgt Sporting Martinus bezoek van Ilpendam. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 3c

Bron: Oscar Spooren

Archieffoto: Jos Spitteler