Sporting Martinus verslaat Real Sranang in subtopper

Sporting Martinus heeft zich tegen Real Sranang goed hersteld van drie nederlagen op rij; twee in de competitie en één in de districtsbeker. De ploeg van Tom Verhoek versloeg de Amsterdammers met 2-1 en klom daardoor naar de vijfde plek in de zondag derde klasse C.

Ruim een uur lang hadden de Amstelveners weinig problemen met de bezoekers. Sporting Martinus creëerde genoeg mogelijkheden en kwam na twaalf minuten ook verdiend aan de leiding. David Soesan ontsnapte aan buitenspelval, kon alleen op doelman Gregory Grot afgaan en liet de sluitpost kansloos: 1-0. Het was niet alleen het eerste velddoelpunt in de competitie van de thuisploeg – er werd drie keer uit een standaardsituatie gescoord – ook voor Soesan was het een belangrijke. De spits stond in competitieverband anderhalf jaar droog.

Een kwartier later leek Aldin Mehanovic de marge te verdubbelen. Iedereen op de bank van de Amstelveners telde ‘m al, maar Grot wist zijn schot met een knappe redding uit de hoek te halen. Ook Soesan liet een kans op zijn tweede treffer liggen. Hij punterde vlak voor rust in kansrijke positie voorlangs, waarmee Sporting Martinus de Amsterdammers in de wedstrijd hielden. Real Sranang was er tot dat moment niet in geslaagd om serieus gevaar te stichten.

In de zestigste minuut lukte het Sporting Martinus om er 2-0 van te maken, al werd de thuisploeg hierbij geholpen door Real Sranang. Middenvelder Issam el Hamami verlengde een hoekschop van Raymon Wismeyer in zijn eigen doel. “Dit keer dacht de tegenstander: zij koppen ‘m er toch vaak in, laten wij het een keer voor ze doen”, zei Verhoek gekscherend. Pas met een 2-0 achterstand op het scorebord beet Real Sranang van zich af.

Nadat een kopbal van Diego Esajas fraai werd gepakt, was Edmund Sno wel trefzeker. De invaller profiteerde optimaal van getreuzel van Martinus-verdediger Mitchell Senft: 2-1. Bij de supporters van Real Sranang gingen de gedachten hierna even terug naar een week geleden, toen de promovendus een 0-3 achterstand goedmaakte tegen ZSGOWMS (3-3). Zover liet Martinus het niet komen. De thuisploeg had het geluk dat een schot van Geoffrey Verweij via de handen van doelman Niels Wuthrich tegen de lat belandde, maar verder kwamen de Amstelveners niet in gevaar.

“Ik ben zeer tevreden over het vertoonde spel en blij met de zege na twee zware wedstrijden (tegen IVV en ZSGOWMS, red.). Deze is zeker belangrijk”, besloot Verhoek. Zijn ploeg blijft ongeslagen op eigen veld en klom naar de vijfde plek op de ranglijst, met twaalf punten uit de eerste zes wedstrijden. Real Sranang heeft vijf punten minder en staat drie plaatsen lager.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.