Sporting Martinus viert honderdjarig jubileum met wedstrijd tegen Lucky Ajax

Op 16 mei bestaat Sporting Martinus 100 jaar. Reden genoeg om dit uitgebreid te vieren. De Amstelveners hebben het jubileum verdeeld over drie verschillende momenten. Na een jubileumfeest eind maart staat komende zaterdag (11 mei) de wedstrijd tegen Lucky Ajax op het programma.

“De organisatie vraagt nogal veel, dus leek het ons beter het op te splitsen en op drie momenten te vieren dat je honderd jaar bestaat”, zegt voorzitter Rick van Bruggen. Hij staat zaterdag zelf ook op het veld met een mix van spelers die al jaren bij de club rondlopen zoals bijvoorbeeld ook sponsor Harry Leliveld (“zit waarschijnlijk op de bank”). Van Bruggen mag tegenover Reiziger staan. De oud-prof, momenteel trainer van Jong Ajax, speelde in de jeugd van Sporting Martinus. “Als hij durft, natuurlijk. Het is fantastisch om onze oude idolen van Ajax tegen de oude idolen van Martinus te zien spelen.”

Sporting Martinus bestaat sinds 1999 na een fusie tussen Sporting Zuid en Sint Martinus. Van laatstgenoemde werd de oprichtingsdatum 16 mei 1919 aangehouden. Inmiddels heeft de club meer dan 1400 leden. “Er zullen in die honderd jaar ongetwijfeld ook veel dieptepunten zijn geweest, maar de laatste drie/vier jaar is het veel rozengeur en maneschijn. Met veel trots mogen we terugkijken, en ook vooruit kijken naar wat we willen doen.”

Eerder op de dag is het al feest wanneer de Onder-13 ongeslagen kampioen van de Hoofdklasse wordt en daarmee naar de Divisie promoveert. “Dat is eigenlijk nog meer feest waard, want we zijn buitengewoon trots op dit soort successen”, zegt Van Bruggen. “Martinus is een fantastische club met veel toekomst en ambitie, ook voor de breedtesport.”

De aftrap van de wedstrijd tegen Lucky Ajax zal om 15:00 uur worden verricht door het 99-jarige lid Frans van Renen. Over een week volgt het derde en laatste moment van het jubileumfeest: een receptie/reünie.

Foto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)