Home / slideshow / Sporting Martinus viert ‘promotie van het collectief’ in derde klasse
Tom Verhoek Sporting Martinus

Sporting Martinus viert ‘promotie van het collectief’ in derde klasse

Tom Verhoek behaalde met Sporting Martinus zondagmiddag op bezoek bij RKDES het kampioenschap in de derde klasse. Zijn ploeg leek op een gelijkspel af te stevenen, maar slaagde er in de laatste minuten alsnog in om te winnen. “Het was absoluut genieten na afloop”, zo laat de oefenmeester een dag later weten.

Vlak na rust kreeg Sporting Martinus een pijnlijke gelijkmaker te verwerken, waarna de ploeg moeite had om het eigen niveau te behalen. Waar de ploeg van Verhoek sterk is met het combinatievoetbal, ging het mee met het spel van RKDES. Een overwinning leek er dan ook niet meer in te zitten, totdat in de laatste tien minuten de druk op de verdediging van de thuisploeg er weer op kwam te staan.

Uitgerekend Tiago Conceicao dos Santos was de maker van de winnende treffer. De speler komt terug van maandenlange blessureleed. “Hij heeft er de laatste maanden alles aan gedaan om dit seizoen nog minuten te maken voor Sporting Martinus. Dan is het natuurlijk prachtig dat hij in de slotfase zo een doelpunt voor ons weet te maken. De bal zat er goed in.”

Tom Verhoek Sporting Martinus

Doelverdediger Danny de Bruijn zag de treffer niet aankomen, zo geeft hij eerlijk toe. “Na de 1-1 had ik kort het gevoel dat we terug zouden komen, maar dat bleek toch lastiger dan gedacht. We gingen dingen doen waar we minder goed in zijn en daardoor kwamen zij in hun spel. Over de hele wedstrijd genomen vond ik ons echter de betere, waardoor de overwinning denk ik verdiend was.”

Volgens Verhoek is het kampioenschap van Sporting Martinus vooral toe te schrijven aan het collectief. “Wanneer je kijkt naar de clubs die op de vijfde tot en met de dertiende plaats staan, dan hebben we alle wedstrijden winnend afgesloten. Dat is het verschil met onze concurrentie, want zij lieten soms punten tegen hen liggen. We beschikken over een brede selectie met veel clubjongens, waardoor we blessures makkelijker konden opvangen. Bovendien stonden de spelers er waarop ik een beroep op deed. Dat is een groot compliment aan onze jeugdopleiding.”

Aankomend seizoen wachten voor Sporting Martinus en Verhoek wedstrijden in de tweede klasse. De hoofdtrainer is ervan overtuigd dat het team goed genoeg is voor het niveau. “We moeten beseffen dat we na de zomer geen eenvoudige wedstrijden meer zullen spelen, maar dat het potjes worden zoals we in de laatste twee weken hebben meegemaakt. Dat is uiteraard alleen maar goed voor de ontwikkeling van de ploeg en mezelf.” Naar één tegenstander kijkt Verhoek in ieder geval uit. “De duels met RODA ’23 worden prachtig.”

Tekst: Jordi Smit

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)