Sporting Martinus walst over ’s Graveland heen

Sporting Martinus kende zondagmiddag weinig moeite met tegenstander ’s Graveland. Het werd in Amstelveen maar liefst 9-0.

Na het mislopen van de eerste periode twee weken geleden, volgde er afgelopen weekend een weekend zonder voetbal. Alle tijd dus voor de mannen van trainer Tom Verhoek om zich klaar te stomen voor het treffen met ’s Gravelande, de nummer voorlaatst op de ranglijst. In aanloop naar dit duel waren er vraagtekens bij de inzetbaarheid van Björn van Breenen en Nils Spooren. Beiden hadden een klein kwetsuur aan het been. Uiteindelijk kon Van Breenen beginnen en begon Spooren uit voorzorg op de bank. Op de bank was ook plek voor een debutant; uit JO17-1 Luka Misumi.

Al snel werd duidelijk dat Sporting Martinus vandaag de lakens mocht uitdelen op het eigen onderkomen. De eerste minuten waren voor de rood-gelen en met enkele kansen, een bal op de lat, een bal van de doellijn en enkele corners was de toon gezet. Enige probleem in de beginfase was het omzetten van kansen in treffers. Dat duurde tot ongeveer halverwege de eerste helft, toen Tiago dos Santos de ban breekt en Sporting Martinus op voorsprong schiet.

Nog voor rust werd de stand naar een comfortabele 2-0 gebracht via David Soesan. Die voorsprong was een matige afspiegeling van het krachtsverschil. ’s Gravelande kon voor rust éénmaal gevaar stichten, de bal belandde zelfs op de paal. Toch was er een smetje voor Sporting Martinus: het geblesseerd uitvallen van Ralph Rekkers. Hij werd vervangen door Spooren.

Na rust ging de wedstrijd los. ’s Gravelande kwam er niet meer uit en niet meer aan te pas. Sporting Martinus besloot de rem van het eigen spel te halen. Waar er voor rust voldoende kansen waren, maar deze niet werden afgerond, zo veranderde na rust bijna elke kans is een goal. De 3-0 van Spooren, de 4-0 van Soesan en de 5-0 van Dos Santos waren fraai, maar de mooiste was van Correia: snoeihard in de kruising en 6-0 op de borden. Wel nog een domper: ook doelman Wuhtrich moest zich met een blessure laten vervangen.

Daar tegenover stond het debuut van Luka Misumi in het eerste elftal. Het talent liet zich gelijk gelden en gaf de assist bij de 7-0, die Cornwall mocht binnentikken. Nadat Soesan in de slotfase tekende voor zijn derde treffer en Sporting’s achtste, mocht de invaller zelf de eindstand bepalen: vanaf de stip maakte Misumi de 9-0, tevens de einduitslag.

Verhoek: “Ik was in de rust op zijn zachts gezegd niet tevreden. Wij moeten beseffen dat er in zulke wedstrijden meer te halen is als drie punten. Bijvoorbeeld doelsaldo, zelfvertrouwen en een heerlijk gevoel. Daarnaast is het vandaag fijn om tie zien dat we vandaag eindigen met 7 spelers uit eigen jeugd en daar zitten Ralph (viel geblesseerd uit) en Matthijs (viel niet in) niet bij. Volgende week weer een nieuwe uitdaging, dan op bezoek bij medekoploper Swift.”

Opstelling Sporting Martinus: Niels Wuthrich, Siem Klok, Jesse Correia, Christoph Kleiren, Yvo Bary, Björn van Breenen, Raymon Wismeijer, Ralph Rekkers, David Soesan, Tiago Dos Santos, Joël Cornwall

Foto’s: Alex van Elven