Sporting Martinus
Sporting Martinus

Sporting Martinus wint heel eenvoudig van SO Soest

Sporting Martinus heeft op eenvoudige wijze afgerekend met een matig spelend SO Soest. De ploeg van trainer Michael Crombeen won in Amstelveen met duidelijke cijfers van de club die tot nu toe slechts één keer verloor: 3-0.

Dat Martinus wist te winnen van Soest mocht op papier eigelijk geen verrassing heten. De Amstelveners boekten de vierde zege van het seizoen en nestelen zich in de (sub)top van de zondag tweede klasse. De bezoekers dachten aan het einde van de eerste helft heel even een resultaat te kunnen halen, toen Martinus na een sterke openingsfase en meer dan prima eerste helft een tempo terug schakelde. Toen al stond er 2-0 op het scorebord, dankzij een goed aangesneden voorzet vanuit een cornerbal die in eigen doel werd gewerkt. Anthony Dean ronde een aanval op rechts naar links met zijn linkerbeen goed af, laag geplaatst in het doel.

Sporting Martinus

Sem van Bruggen kreeg een goede kans aan het begin van de wedstrijd en Siem Klok kopte een bal op de lat. Daarbij opgeteld twee discutabele buitenspelsituaties, die ten nadele van Martinus werden afgevlagd, Soest mocht blij zijn dat de achterstand bij rust niet nog hoger was.

Michael Crombeen, de trainer van Martinus, had genoten van de wedstrijd en zijn ploeg. ,,Sam Honsdrecht gooide met zijn doelpunt – de 3-0 – het duel in het slot. Toen was de wedstrijd echt gespeeld. We hadden Soest naar de slachtbank kunnen leiden, maar lieten dat na. We maken soms de verkeerde keuze, willen dan te snel naar het doel. Die afstemming moet wel wat beter. Wij hadden al met al best veel kansen. Dat vind ik heel positief. Vanaf de bank kan ik ook goede spelers brengen. Dat bleek voor de wedstrijd een voordeel toen we Sharique Havenkamp niet konden laten spelen. Dean Palmer keepte prima, terwijl hij pas vlak voor de aftrap hoorde dat hij ging spelen. Ook Niels spooren is er weer erbij. Er is gezonde concurrentie en dat betekent dat spelers allemaal harder gaan vechten voor een plekje. Niets is vanzelfsprekend en dat is voor iedereen een goede zaak.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Tweede Klasse B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)