Martinus houdt VVZA van zich af

Sporting Martinus wint in wisselvallig duel van lastig VVZA

In de aanloop naar de drie duels met directe concurrenten heeft Sporting Martinus een moeizame competitiezege behaald. De ploeg van trainer/coach Tom Verhoek versloeg op eigen veld VVZA uit Amersfoort met 2-1.

VVZA blijkt een lastig te bespelen ploeg. Daar weten andere competitie genoten inmiddels alles van. De Zeehelden uit Amersfoort scoren veel (17 treffers), maar staan op de ranglijst relatief laag door ook 18 tegentreffers te incasseren. De thuisclub Martinus speelde zondagmiddag een wisselvallige wedstrijd. Dankzij een sterke beginfase leidde VVZA binnen een half uur met 0-1, het doelpunt werd gemaakt door Fabian Bakker. Voor rust wist Sporting Martinus zich enigszins te ontworstelen aan de druk. Voor de theepauze was de stand gelijk getrokken. Ralph Jurka wist uit een corner de gelijkmaker aan te tekenen: 1-1.

Na rust had Martinus een veel betere fase. Dat was ook het moment om te ‘cashen’. Björn van Breenen wist zijn ploeg op een verdiende 2-1 voorsprong te zetten. Met een afstandsschot liet hij VVZA-doelman Bryan Prins kansloos. Anthony Dean en Broos Krijger waren dichtbij een derde treffer, maar het lot was Sporting Martinus niet gunstig gezind.

De nummer negen van de tweede klasse VVZA probeerde Sporting Martinus wat te ontregelen, een kunstje dat coach Verhoek ook moest uithalen. Met nog vijf minuten op de klok leek een aanstaande zege een zekerheid. Echter, arbiter Akkaya trok liefst negen minuten blessuretijd. De uitploeg pompte alles naar voren, maar dat haalde uiteindelijk weinig uit. Martinus heeft nu 17 punten uit zeven wedstrijden en staat met een positief doelsaldo op een mooie tweede plaats.

Verhoek, over de laatste fase en de komende weken: “Ik vond dat we het niet handig aanpakte in de allerlaatste fase. We raakten de bal zo snel weer kwijt. Daarmee haalden we continu de druk op onze hals. Verder ben ik tevreden, we hebben gewonnen en dat is goed. Iedereen beseft dat spelen in de tweede klasse meer van ons vraagt in vergelijking met vorig seizoen. We moeten elke week top zijn in deze competitie. Er komen belangrijke weken aan voor de eerste periode. We doen mee, al heeft ZSGOWMS alles in eigen hand, en dat is al heel erg knap.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B