Home / Algemeen / Sporting Martinus wint moeizaam bij Spaarnwoude

Sporting Martinus wint moeizaam bij Spaarnwoude

Voor Sporting Martinus stond zondag een bezoek aan Spaarnwoude op het programma. Voor de Amstelveners kwam vorige week een einde aan een reeks van meer dan 20 duels zonder nederlaag. Tegen Spaarnwoude wilde de ploeg zich dus revancheren, al maakte de grasmat het er niet gemakkelijker op.

Sporting Martinus startte scherp en probeerde met verzorgd aanvalsspel de tegenstander onder druk te zetten. Na een kwartier resulteerde dit in de eerste serieuze mogelijkheid toen Nils Spooren met een fraaie pass Anthony Dean in stelling bracht. Dean zag echter de bal van zijn voet springen en kon dus niet tot een doelpoging komen. Maar vijf minuten later was het alsnog raak. Na goed doorzetten op de linkerflank belandde de bal voor de voeten van Martijn Guitink, die snel handelde en met een droge knal van afstand de keeper in de verre hoek kansloos liet: 0-1.

Kort daarna had Dean na een steekpass van Guitink de 0-2 op zijn slof, maar zijn schot ging net voorlangs. Daarna viel de gelijkmaker, uit de enige kans was het voor Spaarnwoude meteen raak. Daarmee was de ruststand bereikt.

Na de rust pakte Martinus het weer op en dat resulteerde al snel in een goal. Een voorzet van Ralph Groenteman werd door een Spaarnwouder verdediger in het doel gewerkt: 1-2. Daarna werd het spel slordiger en lukte er weinig meer bij de bezoekers. Ook met Jan Sjerps en Bo de Bruijn in de ploeg voor Siem Klok en de geblesseerd Jay Day kwam er geen verandering meer in de stand.

Volgende weekend valt de beslissing in de eerste periode. ZSGOWMS en Sporting Martinus hebben op dit moment een gelijk aantal punten, waarbij het doelsaldo 3 goals in het voordeel van de Amsterdammers is. Sporting Martinus zal thuis tegen Nieuw West United dus flink uit moeten halen óf moeten hopen op puntverlies van ZSGOWMS tegen Zwanenburg.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 3c

Bron: Oscar Spooren

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)