Sporting Martinus wint nipt van Antibarbari en maakt zich klaar voor de nacompetitie

Sporting Martinus heeft in Rotterdam een nipte overwinning behaald op Antibarbari. De ploeg van trainer Michael Crombeen won met 1-2 en lijkt helemaal klaar voor de nacompetitie.

De eerste helft was een evenwichtige strijd. Martinus had de bal, zoals Antibarbari dat wilde, maar had moeite om kansen te creëren. Antibarbari was gevaarlijk in de counter en kreeg twee grote kansen. Martinus had te weinig kansen, maar creëerde wel wat. De echte dominantie ontbrak. Michel Crombeen, trainer van Martinus vond daar wat van. ,,Wij hadden best moeite in de eerste helft. We waren zelf slordig aan de bal. Er was wel ruimte maar ons keuzes aan de bal waren matig. We waren aan de bal niet vaardig genoeg. En dan is Antibarbari zeer gevaarlijk. Het is een ploeg met lopende mensen. Wij hadden wat schoten van afstand, meer niet.”

Controle

In de tweede helft kreeg Martinus meer controle over de wedstrijd. Crombeen bracht een verdedigende middenvelder in het veld, maar het bleef te slordig bij de Martianen. Antibarbari kreeg tegen de verhoudingen in een penalty ‘cadeau’ na een licht vergrijp. Keeper Dean Palmer redde op de inzet van Maarten de Zeeuw en kort daarna maakte Martinus de 0-1. Siem Klok las uitstekend de ontstane situatie, na goede druk hoog op de helft van Antibarbari en Broos Krijger drukt af.

Waarde

Antibarbari wisselde een centrale verdediger voor een spits en dat bracht succes. Na de 1-1 wilde Martinus meer. Bewust ook van de tussenstand bij concurrent De Meer. Martinus scoorde bekeken de 1-2, na een aanval over rechts, door Sam Honsdrecht die verdienstelijk speelde, met talrijke slimmigheden. Zijn linkerbeen bleek doeltreffend. Honsdrecht was zeker in Rotterdam van grote waarde, die op ‘scherp’ stond centraal achterin. De overwinning kwam verder niet meer in gevaar. De tweede plaats was zodoende ook verzekerd.

Blijdschap bij Martinus

Martinus speelt nu in de eerste ronde van de nacompetitie tegen Fortuna Wormerveer. De wedstrijd wordt op zondag 2 juni thuis gespeeld. Ook het tweede elftal van Martinus wist de nacompetitie te bereiken. Zij spelen om 11.30 uur voor promotie naar de reserve hoofdklasse.

Kijk hier voor alle uitslagen en de stand in zondag 2B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)