Home / Algemeen / Sporting Martinus wint ook op bezoek bij Alliance ’22

Sporting Martinus wint ook op bezoek bij Alliance ’22

Op Tweede Paasdag reisde Sporting Martinus af naar Haarlem, voor het duel met Alliance ’22. Weer werd er gewonnen: 0-3.

Het duel begon geenszins saai; de gastheren trapten af en legden direct een scherpe aanval op de mat, die eindigde in een schuiver voorlangs het doel van keeper Danny de Bruijn. Amper bekomen van de schrik combineerden Broos Krijger en Ralph Groenteman zich door de Haarlemse defensie, speelde Krijger zijn directe tegenstander uit die al direct aan de noodrem trok en de bal op de stip deed belanden. Björn van Breenen nam plaats achter de bal, produceerde een laf rollertje dat door de keeper opgeraapt kon worden en mocht van geluk spreken dat zijn strafschop overgenomen mocht worden wegens te vroeg inlopen. Van Breenen benutte de herkansing wel: 0-1.

Ook Alliance ’22 deed van zich spreken en na 10 minuten was het bijna weer gelijk. Een verre ingooi bereikte de rechter vleugelaanvaller, wiens voorzet na een kopbal op de lat uiteenspatte. In de rebound volgde een tweede kopbal, die met een katachtige beweging door Siem Klok, eveneens met het hoofd, onschadelijk werd gemaakt. Na wat speldenprikjes over en weer kwam Sporting Martinus 10 minuten voor rust op een comfortabele 0-2 voorsprong. Een aanval over links werd door Broos Krijger voorgezet, door Björn van Breenen ingeschoten en door de attente Anthony Dean binnen gegleden.

Na rust werd het spelbeeld rommelig en had het combinatiespel aan beide kanten ook goed gepast in een flipperkast. Sporting Martinus kwam goed weg toen na miscommunicatie achterin te laat werd ingegrepen en de bal net zo goed op de stip gelegd had kunnen worden. Al na een kwartier spelen in de tweede helft bleek de pijp leeg bij Broos Krijger. Hij werd op het middenveld vervangen werd door Joost van Unen. Kort daarna produceerde Sporting Martinus een van de weinige fatsoenlijk aanvallen; Luka Misumi speelde Anthony Dean vrij op de rechtervleugel, zijn voorzet bereikte Jay Day die kon terugleggen op Ralph Groenteman. Op zijn beurt speelde hij zich behendig vrij, zijn schot spatte onderkant lat uiteen. De rebound verdween van het hoofd van Dean, net aan de verkeerde kant van de lat. Halverwege nog een sterke ingreep en demarrage van Bo de Bruijn, wiens voorzet het hoofd van Dean bereikte die andermaal ongelukkig was in de afronding; zijn scherp geplaatste kopbal ging net naast, waarna Kai Kamphorst hem kwam vervangen.

Tien minuten voor tijd kwamen Martijn Guitink en Sem van Bruggen in de ploeg voor de hard werkenden en Ralph Groenteman en Jay Day waarna Guitink in de slotminuten de assist op Luka Misumi kon geven. Op zijn beurt kapte hij zijn directe regenstander uit en schoof laag in de hoek de 0-3 binnen.

Wederom een zege voor de Martianen dus, al was het deze keer niet groots. Komende zondag komt titelconcurrent VSV op de bezoek, in de eerste seizoenshelft de enige ploeg waarvan Sporting Martinus verloor.  Bekijk hier de stand en het programma in Zondag 3c 

Tekst en foto: Oscar Spooren

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)