Sporting Martinus wint topper in derde klasse

Sporting Martinus is de competitie gestart met een zege op ZSGOWMS. Bij ZSGOWMS boekte de ploeg van trainer Tom Verhoek een 3-2 zege.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in zondag 3C

Dat Sporting Martinus de ambitie heeft om terug te keren naar de tweede klasse, het podium waar het jaren geleden een uitstekende periode kende, is geen geheim. Zowel Sporting Martinus voorzitter Rick van Bruggen als hoofdtrainer Tom Verhoek steken niet onder stoelen of banken dat de tweede klasse het doel is. Of dat doel na dit jaar al bereikt gaat worden is de vraag. ZSGOWMS zal –evenals vorig seizoen- zeker mee gaan doen om de bovenste plekken.

Op Sportpark Ookmeer startte voor ZSGOWMS en Sporting Martinus dus gelijk met een kraker in de eerste speelronde. Vorig seizoen verloor Sporting Martinus in de slotfase met 2-1.

Verhoek kon weer beschikken over doelman Niels Wuhtrich, die een week eerder ontbrak wegens ziekte. Ook Yvo Bary keerde terug in de basis, waardoor Jefferson Vegas weer doorschoof naar het middenveld. David Soesan, de vaste spits in de voorbereiding, moest zijn plek afstaan aan Joël Cornwall.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het ZSGOWMS dat het spel wil bepalen en Sporting Martinus flink terug drong richting eigen helft. Het was overleven voor de ploeg uit Amstelveen en af en toe zelf uitbreken. En dat was best succesvol, want de eerste uitbraak was raak: Ralph Rekkers kopte bij de tweede paal de 0-1 binnen. Al snel werd het weer gelijk, na een strafschop van ZSGOWMS.

De thuisploeg bleef het spel bepalen en pakte 10 minuten voor rust ook de voorsprong. Nog een domper voor de Martianen was dat Cornwell voor rust uitviel met een blessure.

Er volgde een vermakelijke tweede helft, waarin ook Sporting Martinus meer aan voetballen toe kwam. De tweede helft was amper begonnen toen de 2-2 viel. De ploeg van Verhoek bleek bijzonder efficiënt en Nils Spooren maakte na een goede actie de 2-3. Er was voor ZSGOWMS nog een half uur om iets aan de stand te doen, maar Sporting Martinus stond dat niet toe.

Trainer Tom Verhoek was dan ook in zijn nopjes na afloop: ”We hebben gevochten voor elke meter, het was zodoende een overwinning van het hele team, inclusief de wissels. Goed ook dat we nu al evenveel goals hebben gemaakt als vorig seizoen in de eerste drie duels bij elkaar. Maar ook deze overwinning, tegen een titelkandidaat, levert maar drie punten op. Dus nu snel richten op volgende week.’

Foto’s: Alex van Elven