Sporting Martinus wint van Ilpendam en zet concurrentie op achterstand

Het was zondag een mooie dag voor Sporting Martinus. De ploeg van Tom Verhoek won zelf met 4-1 van Ilpendam, terwijl concurrenten ZSGOWMS en VSV punten lieten liggen.

Hoewel Ilpendam een moeilijk seizoen beleeft in Zondag 3c, wist het een paar weken geleden wel een 3-3 tegen ZSGOWMS uit het vuur te slepen. Sporting Martinus was dus gewaarschuwd.

Na tien minuten was het de ploeg uit Amstelveen die op voorsprong kwam. Keeper Eelco van der Meij wist niet goed raad met een terugspeelbal en verwerkte deze slecht. Luka Misumi was er daarna als de kippen bij en zorgde voor de 1-0. Niet veel later gevolgd door de 2-0 van Antony Dean. Een bliksemsnelle aanval na een goede onderschepping met de borst van de sterk spelende Siem Klok bereikte Misumi, die met een  voetbeweging Dean wegstuurde. Dean omspeelde de keeper en schoof beheerst binnen.

Een paar goede aanvallen resulteerden in een schot op de lat van Broos Krijger en een poging van Dean waarbij hij op Van der Meij stuitte. Toch werd het nog 3-0 voor rust. Ralph Groenteman kwam vanaf links dreigend naar binnen, speelde een aantal tegenstanders voorbij en kwam uiteindelijk uit op de rechterflank. Vanaf de achterlijn zette hij voor richting Misumi, die de bal achter het standbeen langs in het doel werkte.

Na rust werd het spelbeeld iets rommeliger. Toch wist Martinus nog een vierde keer te scoren, op aangeven van Misumi kopte Siem Klok de 4-0 binnen. Een kwartier voor tijd deed Ilpendam nog iets terug via Nick Peereboom. Daarmee was het duel gespeeld.

Op Tweede Paasdag wacht voor Ilpendam weer een duel tegen een topper, dan komt VSV op bezoek. Sporting Martinus reist dan af naar Alliance ’22. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 3c

Tekst: Oscar Spooren

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!