Home / Zaterdag 3c / Sporting Martinus boekt zege bij Nederhorst

Sporting Martinus boekt zege bij Nederhorst

Sporting Martinus heeft zondagmiddag met 2-0 gewonnen op bezoek bij Nederhorst. Voor rust maakte David Soesan de 0-1. Soesan kreeg na rust vervolgens twee keer geel en kon vertrekken. Met tien man wist de equipe van trainer Tom Verhoek de score toch nog uit te breiden: Björn van Breenen schoot in de slotfase een penalty raak.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 3c

In het seizoen 2002-2003 troffen beide ploegen elkaar ook. Daarna kende Sporting Martinus succesvolle jaren, terwijl Nederhorst afdaalde naar de zesde klasse. Nu komen beide ploegen elkaar 17 jaar later weer tegen in de derde klasse. Het team van Tom Verhoek kende zondag een goede start. Ralph Rekkers en David Soesan waren beiden in de openingsfase al dicht bij een goal, maar scoorden niet. Na ruim een kwartier deed Soesan dat wel.

Nederhorst toonde veel inzet, maar werd niet heel gevaarlijk. Al moest Wuhtrich na ruim een halfuur wel ingrijpen, dat deed hij echter prima. Voor rust kreeg Sporting Martinus diverse mogelijkheden om de voorsprong uit breiden, onder andere via een vrije trap van Björn van Breenen. De rebound was ook niet besteed aan Nils Spooren. Dus stond het 0-1 bij rust.

Na rust werd het spel fysieker en probeert Nederhorst steeds meer aan te dringen. Sporting Martinus wist aanvallend minder te brengen en kwam met 10 man te staan nadat Soesan zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. Ondanks het ondertal bleef de ploeg van Verhoek zoeken naar de 0-2 en kwam een paar keer dicht bij. Zo raakte debutant Ben Mantel de lat. In de slotminuut viel dan toch de 0-2. Na een overtreding op Tiago Dos Santos ging de bal op de stip en kon Van Breenen de 0-2 maken.

Trainer Tom Verhoek: ’Ik ben zeer tevreden over de eerste helft, waarin wij eigenlijk met 0-3 voor hadden moeten staan. De tweede helft beginnen we goed, maar –en laat ik het netjes houden- heeft de scheidsrechter een grote invloed op de wedstrijd.  Wij moeten echter naar ons zelf kijken en deze pot eerder beslissen. Ik ben zeer tevreden met de teamprestatie en een compliment naar de invallers, inclusief A-junior Ben.’’

Door de zege staat Sporting Martinus op een gedeelde tweede plaats met tien punten uit vijf duels, twee punten achter op koploper Nieuw West. Volgende week treffen tref Sporting Martinus Diemen (9 punten, plek 5).

Opstelling Sporting Martinus: Niels Wuhtrich, Siem Klok, Jesse Correia, Christoph Kleiren, Jeffrey Riemslag, Nils Spooren, Joël Cornwall, Björn van Breenen, David Soesan, Tiago Dos Santos, Ralph Rekkers

Foto: Alex van ElvenBlijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend