Home / Algemeen / Sporting Martinus zet De Meer na rust opzij

Sporting Martinus zet De Meer na rust opzij

Sporting Martinus heeft zich door een overwinning op De Meer weer in de top-4 van de zondag derde klasse C gemeld. De ploeg van Tom Verhoek versloeg de promovendus met 0-2 door doelpunten van Niek Koning en Yvo Bary.

Dat de wedstrijd op het hobbelige hoofdveld van De Meer werd gespeeld, had duidelijk invloed op het duel. Het was allemaal erg rommelig en er werden vooral veel duels uitgevochten. Na negen minuten kreeg de thuisploeg de eerste mogelijkheid. Rechtsbuiten Tes Abbenhues, de gevaarlijkste man bij De Meer in de eerste helft, werkte een voorzet naast het doel.

De thuisploeg was in de eerste helft veruit het gevaarlijkst. De grootste kans was voor Krys Zwaga, die zijn volley gekeerd zag worden door doelman Niels Wuthrich. Vlak voor rust kreeg Sporting Martinus een enorme kans via spits Niek Koning, die alleen op de keeper afliep. Zijn inzet werd gepareerd door de uitkomende Lovis Achterberg.

In de tweede helft beet Sporting Martinus meer van zich af. Meteen na rust ontstond er een scrimmage voor het doel van De Meer, waarbij de bal net niet over de doellijn rolde. Na een uur spelen was Koning met een inzet in de korte hoek wel trefzeker: 0-1. Tien minuten voor tijd beslisten de Amstelveners het duel met de 0-2. Uit een vrije trap kopte verdediger Yvo Bary raak; zijn derde competitietreffer met het hoofd.

De teleurgestelde De Meer-trainer Stan Bijl zag een groot verschil tussen zijn ploeg in de eerste en tweede helft: “Ik denk dat we in de eerste helft goed speelden, de bovenliggende partij waren en de meeste kansen creëerden. De tweede helft was eigenlijk alles het tegenovergestelde.” Zijn collega Tom Verhoek van Sporting Martinus was het met hem eens. “Ik was erg blij met de 0-0 ruststand. De Meer heeft een goede eerste helft gespeeld maar dat kwam ook door onszelf.” Volgens Verhoek was de tweede helft van zijn ploeg stukken beter: “De beste kansen gecreëerd en niks meer weggegeven.”

De Meer daalde door deze thuisnederlaag naar de achtste plaats, terwijl Sporting Martinus naar plek vier klom. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Verslag: Pablo Koch
Foto: Alex van Elven