Sporting Martinus
Sporting Martinus

Sporting Martinus zet VFC eenvoudig opzij

Sporting Martinus zette zondagmiddag een relatief eenvoudige zege neer tegen VFC. In het uitduel slaagde de ploeg van Michael Crombeen erin om een 1-4 eindstand op het scorebord te zetten.

De bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd en drukten de tegenstander direct terug op eigen speelhelft. Aan de rechterkant van het veld zorgde Sporting Martinus in het eerste kwartier al voor het nodige gevaar, wat tot kansen leidde.. Zo was Anthony Dean dichtbij een doelpunt, na een voorzet van Nils Spooren. De poging ging echter voorlangs het doel van VFC. Het duurde echter niet lang totdat Sporting Martinus alsnog de openingstreffer binnenschoot.

Na een voorzet vanaf de zijkant schoot Dean op de doelverdediger van de tegenstander. Uit de rebound was Siem Klok vervolgens scherp genoeg om alsnog een doelpunt te maken. Sporting Martinus ging daardoor nog eenvoudiger spelen en maakte binnen vijf minuten ook de tweede treffer. De bal bleef na een afgeketste corner in het strafschopgebied van VFC hangen. Ditmaal was het Michael Mol die paraat stond en Sporting Martinus nog comfortabeler in de wedstrijd liet zitten.

Toen Sem van Bruggen vlak voor rust ook een derde doelpunt maakte, leek de wedstrijd gespeeld te zijn. Sporting Martinus had in de tweede helft echter de wind tegen en kreeg het daardoor iets lastiger. VFC prikte ook nog eens de aansluitingstreffer binnen, maar verder kwam het niet. Luka Misumi, teruggekeerd uit de Verenigde Staten, bezorgde Sporting Martinus met de 1-4 een eenvoudige zege.

Voor Crombeen was het een comfortabele overwinning, na Koningsdag die een dag eerder had plaatsgevonden. “Dan is het fijn dat je op deze wijze de drie punten mee naar huis kunt nemen”, stelde de hoofdtrainer na afloop van de wedstrijd. “We hebben een uitstekende eerste helft gespeeld, en na rust werd het allemaal wat slordiger. Dat is ook logisch, want met een ruime voorsprong wordt het vaak wat minder. Alles bij elkaar genomen denk ik dat we tevreden mogen zijn.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)