Sporting Martinus zonder groots spel voorbij Beemster

Sporting Martinus heeft op bezoek bij de puntloze hekkensluiter Beemster geen fout gemaakt. Met David Soesan en Nils Spooren als uitblinkers werd een 0-4 zege geboekt, waardoor de Amstelveners de druk blijven opvoeren op koploper ZSGOWMS.

Over het eerste halfuur kunnen we kort zijn: tegenvallend. Een aantal spelers leek niet in de wedstrijd te zitten en kansen waren schaars. De doelman van Beemster werd nauwelijks op de proef gesteld, totdat Ralph Rekkers uit een standaardsituatie de ban brak. Nils Spooren plaatste een vrije trap perfect op zijn hoofd voor de 0-1.

Nog voor de rust werd het ook 0-2. David Soesan, vlak daarvoor ingevallen voor de geblesseerde Anthony Dean, was direct met één van zijn eerste balcontacten trefzeker. Deze ruime voorsprong was gezien het vertoonde spel misschien iets teveel van het goede en veranderde weinig aan de strenge preek van trainer Tom Verhoek om de boel op scherp te krijgen. Dat had overigens wel het gewenste resultaat: na de rust was het spel een stuk frisser en ook veel dreigender met goede mogelijkheden voor Ralph Groenteman (net naast) en Soesan (over getikt).

Toch duurde het tot de zeventigste minuut voordat het duel definitief in het slot werd gegooid. Uit een afgeslagen voorzet volleerde Spooren heel beheerst raak. Daarmee was hij voor de tweede week op rij belangrijk met een doelpunt en een assist. Uiteindelijk bepaalde Soesan de eindstand door een hard schot op 0-4. De score had nog hoger kunnen uitvallen als Soesan zijn prima invalbeurt had bekroond met een hattrick. Dat bleef Beemster bespaard. Wat belangrijker was, is dat Sporting Martinus voor het eerst in de competitie de nul wist te houden. Wel eindigde het duel nog met een smetje, want invaller Jan Sjerps kreeg twee keer geel.

“Een doelpunt en een assistje, dat voelt goed”, glunderde Nils Spooren na afloop. Hij gaf echter ook toe dat het spel, ondanks de ruime zege, ‘niet top’ was. “Ik denk dat het te maken heeft met de motivatie van sommigen, om het op te brengen tegen Beemster. Je ziet het in de warming-up al en dat neem je mee de wedstrijd in. Toch trekken we ‘m over de streep”, aldus de middenvelder. “Als wij gewoon scherper zijn, onze ballen erin schieten en verzorgd voetbal spelen, kunnen we hier ook met 0-7 of 0-8 winnen.”

Met tien punten uit de eerste vier wedstrijden behoudt Sporting Martinus de tweede plek in de derde klasse C. Volgende week komt RCH op bezoek op Overburg.