Sporting Martinus en ZSGOWMS houden punt over aan onderling duel

Het competitieduel tussen Sporting Martinus en ZSGOWMS is in een gelijkspel geëindigd. De ploegen maakten allebei een treffer, waardoor de eindstand op 1-1 uitkwam.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 3C

Beide verenigingen waren uitstekend aan de competitie begonnen. Waar Sporting Martinus afgelopen week FC Aalsmeer versloeg met 4-0, boekte ZSGOWMS een 0-3 overwinning op VSV. Het was de Amsterdamse vereniging die beter aan de wedstrijd begon en razendsnel op voorsprong kwam via Dominique Kivuvu. ZSGOWMS behield de eerste 25 minuten het betere van het spel, waarna Sporting Martinus meer grip kreeg op het duel. Een paar seconden voor het rustsignaal kwam de ploeg van hoofdtrainer Tom Verhoek langszij. Een voorzet van Luka Misumi kwam voor de voeten van Anthony Dean die de gelijkmaker binnenschoot: 1-1.

ZSGOWMS greep in de tweede helft het overwicht terug en creëerde een aantal grote kansen op een voorsprong, maar telkens ging de bal niet tegen de touwen aan. Gedurende het tweede bedrijf vonden er veel fysieke duels op het middenveld plaats, waardoor de neutrale toeschouwer een echt vechtduel zag. Beide teams probeerden met lange ballen nog voor de winnende treffer te zorgen, maar de keepers hielden in de tweede helft hun doel schoon. Het betekent dat beide clubs met vier punten na twee wedstrijden staan.

Verhoek was na afloop tevreden met een gelijkspel. “We kenden de kwaliteiten van de tegenstander goed, waardoor we van tevoren wisten dat we ons daartegen moesten wapenen en onze taken moesten uitvoeren. We hebben als team flink gestreden om hier een goed resultaat neer te zetten”, aldus de oefenmeester. Sporting Martinus gaat aankomend weekend op bezoek bij RCH, terwijl ZSGOWMS een uitduel met Swift speelt.

Tekst: Jordi Smit