Home / Derde Divisie zondag / Springer maakt veelbelovende start: “Met alleen mooie voetballers red je het niet”

Springer maakt veelbelovende start: “Met alleen mooie voetballers red je het niet”

Niels Springer kon zijn geluk niet op toen hij in de KNVB Bekerwedstrijd tegen Hoek met twee doelpunten belangrijk was bij zijn debuut. Een week later liet Springer hetzelfde kunstje zien in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. “Dat in combinatie met de overwinning die we tegen Westlandia binnensleepten, kon het eigenlijk niet beter”, stelt de aanvaller.

De geboren Volendammer maakte dit voorjaar de overstap van RKAV Volendam naar OFC. Bij zijn nieuwe club maakt hij wederom gebruik van zijn grootste kracht: diepgang. “Die loopacties behoren tot mijn grote kracht, waarvoor OFC me ook heeft gehaald. In combinatie met onze technisch begaafde spelers, gaat dat uitstekend. Want met alleen maar mooie voetballers red je het niet.” Die loopactie liet hij tegen Westlandia nog maar eens zien, toen hij bij het eerste doelpunt voor zijn man kwam en de bal binnen tikte. “De mooiste goal vond ik echter het tweede doelpunt, want dat was een aanval over veel schijven, een keer raken en dan afmaken. Dat was een opbouw waarop we ook veel hebben getraind, wat prachtig is om tijdens de wedstrijd dan terug te zien.”

Afgelopen weekend speelde OFC wat stroever tegen Dongen en boekte het een benauwde 0-1 zege. “We begonnen sterk en maakte al snel een goal, maar vervolgens was het voor ons vooral verdedigen. De tweede helft was het bovenal tegenstanders opvangen en strijden om de drie punten binnen te halen. Ik zei tegen de jongens in de rust al: ‘0-1 is ook een uitslag, het hoeft niet altijd mooi.’ We hebben uiteindelijk goed verdedigd met z’n allen.” Springer kwam in de tweede helft nog maar weinig toe aan aanvallen, maar de voetballer offert zich naar eigen zeggen graag op. “Natuurlijk vind ik het lekkerder om mezelf te bemoeien met het aanvalsspel, maar de wedstrijd vroeg simpelweg om m’n verdedigende kant ook te laten zien. Dan vind ik dat je dat gewoon moet doen, want we willen met z’n allen wat bereiken. Dat moet je voor het team over hebben.”

Springer heeft bepaald geen spijt van zijn overstap naar Oostzaan. “Ik wilde altijd al zo’n stap maken, want ik wist dat ik het kon en het spelen in een andere omgeving is goed voor jezelf om verder te groeien. Vorig jaar kwam Rijnsburg al op mijn pad, maar daarvoor koos ik niet omdat het verder weg was.” OFC wist hem echter wél te overtuigen. “Ik ben uitstekend bij OFC opgevangen: het klikte vanaf het eerste moment al met de groep. Ik vind ook dat we een heel leuk team hebben dát echt de potentie heeft om hoog te eindigen. Individueel hebben we namelijk veel spelers met grote kwaliteiten.” De persoonlijke doelstelling van Springer is dit seizoen al voor een gedeelte behaald. “Mijn voornaamste doelstelling was om het basiselftal te bereiken, wat voor alsnog goed is gelukt. Verder heb ik met de club afgesproken om minimaal voor vijftien doelpunten in de competitie te gaan. Dat moet haalbaar zijn.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Orange Pictures, Niels Springer tijdens oefenwedstrijd Quickboys tegen OFC

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC