Home / slideshow / Stan Zoetebier (Purmersteijn) ruilt profdroom in voor tweede passie
Stan Zoetebier

Stan Zoetebier (Purmersteijn) ruilt profdroom in voor tweede passie

Purmersteijn kan na de coronastop niet meer beschikken over Stan Zoetebier. De talentvolle doelverdediger kreeg vlak voor de winterstop de keuze tussen twee grote passies en besloot vervolgens zijn grote voetbaldroom los te laten.

Jarenlang droomde Zoetebier ervan om onder de lat te staan van een betaald voetbalclub. Hij doorliep de jeugdopleiding van FC Volendam en kwam in Jong Volendam terecht. Daar zat hij afgelopen seizoen op de bank, waarna hij vertrok. Via Purmersteijn hoopte de keeper alsnog naar een profclub te verkassen. “Ik had dit jaar een goed gesprek met Marco (Daman, red.) en Martin (van Ophuizen, red.), waarna ik het helemaal zag zitten”, vertelt Zoetebier, die met de gewenning van een profclub niet kreeg wat hij verwachtte. “Het niveau bij Purmersteijn viel me toch wat tegen. Daardoor ging het vlammetje om te keepen langzaam uit, terwijl die van het werk als vrachtwagenchauffeur, mijn tweede passie, alsmaar heviger werd.” Vlak voor de winterstop kreeg Zoetebier een aanbod waarover hij flink moest nadenken. “Een transportbedrijf wilde mij graag hebben, maar dan moest ik soms wel een week van huis af. Ik besloot met mijn familie te overleggen, die vooral zei: ‘Volg je hart!’ Mijn conclusie was dat ik voor het vrachtwagenbedrijf moest gaan.”

Het betekent echter niet dat de doelman volledig uit de voetballerij verdwijnt. Dave Huisman, onderdeel van voetbalacademie Noord-Holland, legde hem namelijk een interessant voorstel voor. “Dave zit bij FC Purmerend en Fortuna Wormerveer, waar hij steeds vaker de vraag kreeg over een keeperschool. Hij nam contact op met Edwin (Zoetebier, red.), maar die zit momenteel nog bij FC Volendam. Vervolgens kwamen ze naar mij toe met de vraag of ik een keeperschool wilde oprichten. Dan konden onze voetbal- en keepersacademie met elkaar samenwerken. Het was voor mij even nadenken, omdat alles nieuw is. Het lijkt me echter prachtig om mijn passie en ervaring over te brengen aan andere keepers. Bovendien mag ik Theo (Zwarthoed, red.) en Edwin gebruiken voor ondersteuning. Op 7 februari start ik.” Zoetebier begint klein en compact bij FC Purmerend om het vak eerst onder de knie te krijgen. “Tot de zomerstop hebben we 12 trainingen. Na de zomerstop hoop ik ook op vrijdagavond aan de slag te gaan. Alhoewel: wie weet krijgen we nog meer aanmeldingen.” Interesse? Kijk op de website.

Tekst: Jordi Smit
Foto: YouTube Hoogeveen TV

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)