avv Swift

Standaardsituaties helpen Swift voorbij AFC ’34

Swift heeft 2023 afgesloten met een zege op AFC ’34 in het inhaalduel zaterdag. De Amsterdammers wonnen met 2-4. Opvallend was dat 3 van de 4 Amsterdamse goals uit een standaardsituatie tot stand kwamen.

Het was een paar minuten voor rust nog wel AFC ’34 dat via Ties Glas op voorsprong kwam. Maar nog voordat beide teams de kleedkamers opzochten, had Swift dat al omgedraaid naar een voorsprong. Cas Tang zette de Amsterdammers op gelijke hoogte. Daarna belandde een vrije trap van Sammy Gemmel via de muur in het doel.

Snel na rust maakte Guillaume Rijssel de 2-2. Daarna kreeg AFC ’34 meer kansen, maar op voorsprong kwam het niet meer. Daniel Afouzar zag nog een inzet op de paal eindigen. Het was Swift dat twee keer scoorde. Met Daan Driever scoorden de Amsterdammers nogmaals uit een vrije trap. De laatste goal kwam tien minuten voor tijd wel uit open spel, toen Sil van Herwijnen na een goede aanval het net vond.

Een opsteker voor Swift, dat de eerste seizoenshelft afsluit in het linkerrijtje. Op 20 januari hervat het de competitie met de derby tegen Ajax. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde Divisie A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)