Home / Algemeen / Standaardsituaties Velsen zijn Zeeburgia te machtig

Standaardsituaties Velsen zijn Zeeburgia te machtig

Zeeburgia komt in de zondag eerste klasse A vooralsnog niet van de laatste plaats af. De ploeg van Bert Blank ging op eigen veld met 0-3 onderuit tegen Velsen. Het missen van kansen was het grote probleem voor de Amsterdammers.

Voetbaltechnisch kan Blank zijn ploeg elke week een acht als rapportcijfer geven. Het opbouwen en positiespel verloopt naar wens. Totdat Zeeburgia in de buurt van het strafschopgebied komt. Daar lijken de jonge aanvallers last van angst te hebben. Angst om de trekker over te halen of een gebrek aan daadkracht en scherpte. “Ik denk dat het met kwaliteit te maken heeft. Een echt scorende spits hebben wij niet. Als de kansen uitblijven, moet je je vragen gaan stellen. Maar wanneer je die met goed voetbal creëert, ben je goed bezig.”

De selectie herbergt met Edwin Milton in principe wel een scorende spits, maar hij staat langs de kant met gekneusde ribben. Bovendien ontbraken drie spelers vanwege schorsingen en kwamen er voor de wedstrijd ook twee te laat, waaronder aanvoerder Gillermo Pengel. Blank moest noodgedwongen een beroep doen op drie A-junioren die een dag ervoor met de Onder-19 speelden. Rechtsbuiten Cherinho Griffith maakte van die drie de meeste indruk. “Hij was de man van de voorzetten. Een leuke en goede buitenspeler.”

Aan zijn voorzetten had het niet gelegen. Wel aan de afronding. “We zijn er continu mee bezig om spelers voor het doel te krijgen. Als buitenspeler moet je dan naar binnen komen om bij voorzet vanaf de andere kant bij de tweede paal te staan”, zei Blank, die onder meer Gianni Refos, Denzel Plettenberg en Imar Kort de mogelijkheden onbenut zag laten.

Bovendien keek Zeeburgia na drie minuten al tegen een achterstand aan. Uit een hoekschop opende Patrick Castricum de score. Het waren de standaardsituaties die de Amsterdammers de das omdeden, want na rust vergrootte Marc Kloosterboer met een kopbal uit een corner de marge. Alleen de 0-3 was geen dode spelmoment: een voorzet van Castricum werd door Kloosterboer binnen gekopt.

Door de nederlaag komt de ploeg van Bert Blank niet van de laatste plaats af. Zeeburgia pakte uit de eerste tien wedstrijden slechts vijf punten. “Maar de spelers blijven positief.” Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Foto’s Frans van der Horst