Home / Algemeen / Begin van goede reeks maakt Diemen nog geen kanshebber voor periodetitel

Begin van goede reeks maakt Diemen nog geen kanshebber voor periodetitel

Met slechts zes punten in de eerste periode begon zondag derdeklasser Diemen matig aan het seizoen. In de tweede periode heeft de ploeg van Mark Steur dat puntenaantal na twee duels al behaald. Toch hoeft Diemen volgens middenvelder Marco Moelee niet gelijk worden gezien als outsider in de periodestand.

Na een wat gelukkige overwinning op Zwanenburg in de slotfase (1-2) – “misschien wel onze slechtste wedstrijd van het seizoen” – verraste Diemen afgelopen weekend door ZSGOWMS met 2-0 opzij te zetten. Moelee nam beide treffers voor zijn rekening. “We creëerden twee kansen en die gingen er allebei in”, blikt hij terug. Ondanks het perfecte begin aan de tweede periode ziet de middenvelder zijn ploeg niet als kanshebber voor een periodetitel. “We hebben nu twee keer gewonnen, maar in het begin van het seizoen hebben we het zo slecht gedaan, dat ik niet denk dat we een periode gaan pakken.”

Komend weekend gaat de nummer tien op bezoek bij koploper DCG. Bij winst zal Moelee zijn verwachtingen wellicht bijstellen. “Dan zijn we dichterbij en hopen we de lijn te kunnen doortrekken tegen de wat mindere ploegen. Alleen hebben wij een beetje een probleem met het spel maken. Tegen ZSGOWMS hoefde dat niet. Bij DCG trouwens ook niet, dus wie weet.”

De afgelopen twee jaar eindigde Diemen respectievelijk negende en tiende. Moelee, bezig aan zijn zevende seizoen bij de club, denkt dit seizoen hoger te kunnen eindigen. “Als je kijkt naar onze selectie, waar we ieder seizoen wel wat inleveren en opvangen met spelers die van een lager niveau komen, kan je zeggen dat het weer zo’n seizoen wordt. Maar als je dit seizoen naar de competitie en tegenstanders kijkt, zit er wel wat meer in. Ik denk dat we hoger in de middenmoot gaan eindigen.”

Tekst: Pablo Koch
Archieffoto: Mario Wormhoudt