Home / Algemeen / Stef Leliveld (Swift) wil loopbaan bij WVHEDW nieuw leven inblazen

Stef Leliveld (Swift) wil loopbaan bij WVHEDW nieuw leven inblazen

Het ene hoofdstuk sluiten om een nieuwe te starten. Na vier jaar sluit Stef Leliveld het hoofdstuk ‘Swift’ om zijn loopbaan een nieuwe impuls te geven bij zaterdag eersteklasser WVHEDW. Momenteel is de 26-jarige middenvelder eindelijk hersteld van een slepende liesblessure.

Leliveld betreurt dat hij het vertrouwen dat de club in hem had tijdens zijn herstel, niet heeft kunnen terugbetalen. De afgelopen twee seizoenen kwakkelde hij met veel blessureleed en maakt de laatste weken weer minuten in het tweede elftal. “Ik heb het goed naar mijn zin gehad. Een leuke groep, de club had veel vertrouwen in mij. Maar ik heb een paar keer een terugslag gehad met mijn blessure. Misschien kan ik beter een stapje terugdoen en dit hoofdstuk sluiten. Dat ik bij WVHEDW aan de bak kan komen en weer plezier krijgen in het spelletje.”

De middenvelder kwam in 2014 van RODA’23 naar het Olympiaplein. In zijn eerste seizoen maakte hij veel indruk en promoveerden de Amsterdammers naar de Hoofdklasse. Het jaar daarop schoot Leliveld Swift naar de finale van de districtsbeker, nota bene ten koste van WVHEDW. De laatste twee seizoenen kwam hij vanwege een zware liesblessure niet in actie. “Mijn eerste jaar was geweldig”, blikt Leliveld terug. Ondanks zijn blessures maakte hij ook onderdeel uit van de selectie voor de bekerwedstrijd tegen zijn grote liefde Feyenoord. “Dat ik helaas niet in De Kuip heb gespeeld, doet nog wel een beetje zeer.”

Foto: Paul Stoeltie | Stef Leliveld namens Swift de kwelgeest van zijn nieuwe club WVHEDW

Toen Leliveld anderhalve maand geleden werd benaderd door Hans Schakel (nieuwe trainer WVHEDW, red.), was hij nog niet bezig met volgend seizoen. Alles stond in het teken van trainen en wedstrijdritme opdoen. “Toch heeft het mij aan het denken gezet. De club wil mij graag hebben en het is een zelfde soort club als Swift. Slimme gasten die ook van een biertje na de wedstrijd houden. Ze willen omhoog. Ik moest gelijk denken aan mijn eerste seizoen bij Swift. Het zou mooi zijn datzelfde te kunnen bereiken met WVHEDW.”

Ook Nik Gabel maakt de overstap van Amsterdam Oud-Zuid naar Oost. De 25-jarige verdediger is bezig aan zijn vierde seizoen bij de nummer tien van de Hoofdklasse A, nadat hij in 2014 overkwam van VVZ’49. Leliveld en Gabel zijn de zevende en achtste aanwinst voor WVHEDW. “Het is mooi dat Nik ook naar WVHEDW gaat”, zegt Leliveld, die bij de eersteklasser ook wordt herenigd met oud-ploeggenoot Damien de Vegt.

Foto boven: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)