Home / Algemeen / Stefan Schipper kiest voor zekerheid met terugkeer bij JOS

Stefan Schipper kiest voor zekerheid met terugkeer bij JOS

Stefan Schipper is na ruim een half jaar terug bij JOS/Watergraafsmeer. De spits vertrok afgelopen zomer naar zaterdag eersteklasser Zwaluwen’30, maar besloot daar twee maanden geleden te stoppen. In Amsterdam is hij weer in een ‘warm bad’ terecht gekomen.

“Ik ben van werk veranderd waardoor mijn dagen er anders uit kwamen te zien. Vanaf begin december werd duidelijk dat ik ook af en toe op de zaterdag zou moeten werken, dus voor mij hield het op”, legt Schipper uit. “Ik heb besloten om te stoppen en heb twee maanden niet meer gevoetbald. Ik vind mijn maatschappelijke carrière belangrijker dan mijn voetbalcarrière.”

Vorige week donderdag trainde de 26-jarige spits voor het eerst mee bij zijn oude club en afgelopen zondag maakte hij weer minuten op het veld. “In de rust kwam ik erin en scoorde al na tien minuten mijn eerste doelpunt. Voor mijn gevoel ging het allemaal goed, alleen conditioneel was het nog niet helemaal top. Ik wil nu lekker gaan voetballen en ga mijn best doen om mezelf in het eerste te knokken. Mijn eerste doel is om zo spoedig mogelijk van toegevoegde waarde te kunnen zijn bij het eerste elftal.”

Schipper droeg al twee seizoenen het shirt van de zondag eersteklasser. Op het moment dat hij gevraagd werd om terug te keren, hoefde hij niet te twijfelen. “Ik ken nog een aantal jongens hier en ben weer in een warm bad terecht gekomen. JOS is een gezellige en sociale club, en waar na de training nog gezamenlijk wat gedronken wordt in de kantine. Ik was door meerdere clubs benaderd, maar voor mij was JOS de beste optie. Ik ken de club goed en dan kies ik liever voor zekerheid in plaats van onzekerheid bij een nieuwe club. En voor mij is JOS om de hoek.”

Verslag Roy Baltus
Foto Martin van Zurk