Home / Derde Divisie zaterdag / Stefan Smal nieuwe spits Ajax zaterdag
Stefan Smal

Stefan Smal nieuwe spits Ajax zaterdag

Na het vertrek van Koen Blommestijn naar FC Volendam heeft Ajax zaterdag snel doorgeschakeld en een nieuwe spits binnen gehaald. Stefan Smal komt over van AFC ’34.

“Afgelopen week kreeg ik een appje van Yuri Rose dat hij geïnteresseerd was”, vertelt Smal. “Voor mij was het meteen een hele interessante stap. Ik woon in Amsterdam en vond het nu tijd om wat hoger te gaan voetballen. De afgelopen jaren ben ik bewust in de eerste klasse gebleven. Ik was nog bezig met het afronden van mijn studie en wilde dus niet meer dan 2 keer trainen. Deze zomer rond ik mijn studie af, waardoor ik het nu tijd vond voor een stap.”

Er waren ook aanbiedingen van andere clubs, maar die wees hij om diverse redenen af. Een belangrijk criterium was in ieder geval dat hij bij een nieuwe club op zijn favoriete positie zou mogen spelen: in de spits. “De afgelopen jaren heb ik eigenlijk overal gespeeld. Of het nou als centrale verdediger, als 6, rechtsback of in de spits was. Vorig jaar besloot ik dat ik me wilde focussen op de spitspositie en dat heb ik dit seizoen kunnen doen bij AFC ’34. Bij Ajax heb ik ook de zekerheid dat ik op die plek ga spelen.”

Uiteraard kreeg hij ook het verhaal van Koen Blommestijn mee, die nu de stap naar het betaald voetbal maakt. “Het zou hartstikke leuk zijn, maar dat is niet mijn instelling. Ik ben net 23 geworden en wil me nu eerst bewijzen bij Ajax, maar heb absoluut de ambitie om de top van het amateurvoetbal te halen.” Hij wacht eerst rustig af wat er op hem af gaat komen op de Toekomst: “Ik ken de trainer, de spelers en de club natuurlijk nog niet zo goed, dus ik moet allemaal zien hoe het gaat. Ik ga in ieder geval keihard werken.”

Foto: Jos Spitteler

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)