STEM NU: Finaleronde Trainer van het Jaar 2018

De drie finalisten voor de award Trainer van het Jaar zijn bekend. Enkele weken geleden kon er gestemd worden op zeven genomineerden, waaruit drie oefenmeesters zijn geselecteerd: Jorg Smeets (Ajax), Kai Meeuwsse (SDZ) en Cor ten Bosch (RODA’23). De komende week kan er opnieuw worden gestemd voor de Trainer van het Jaar. Op woensdag 13 juni wordt tijdens onze Awardshow bekend wie Benno Nihom (AFC zaterdag) opvolgt.

Jorg Smeets (Ajax)
Na twee jaar in de anonimiteit van de zaterdag Hoofdklasse A slaagde Jorg Smeets er in zijn laatste seizoen als trainer van Ajax om een prijs te pakken. De Amsterdammers grepen weliswaar naast het kampioenschap van de Hoofdklasse B, eindigde als vierde, maar plaatste zich door het winnen van de derde periodetitel alsnog voor de nacompetitie om promotie naar de Derde Divisie af te dwingen.

Foto: Mario Wormhoudt

Ook loodste Smeets zijn ploeg naar de finale van de districtsbeker. Hierin was SDO te sterk, al verzekerde Ajax zich wel voor het tweede jaar op rij voor deelname aan de landelijke KNVB Beker. Smeets vertrekt komende zomer naar AFC (zaterdag) en wordt opgevolgd door Yuri Rose (nu OFC).

Kai Meeuwsse (SDZ)
Bij SDZ hebben ze een duidelijk plan liggen om door te stoten richting de Hoofdklasse. Kai Meeuwsse moet dat plan als trainer vormgeven. In zijn eerste seizoen slaagde hij er gelijk in om met de promovendus kampioen van de zondag derde klasse C te worden. De Amsterdammers waren als titelfavoriet gebombardeerd en maakten dit waar.

SDZ verzekerde zich overigens pas op de laatste dag van het kampioenschap, na een rechtstreeks duel tegen de enige overgebleven concurrent RODA’23. Komend seizoen komen de Amsterdammers voor het eerst in de geschiedenis uit in de tweede klasse. “Maar nu zal ik iets voorzichtiger zijn met mijn uitspraken”, grinnikte Meeuwsse na het kampioenschap.

Cor ten Bosch (RODA’23)
In zijn tweede en laatste seizoen als trainer van RODA’23 lukte het Cor ten Bosch eindelijk om met de Bovenkerkers mee te doen voor de prijzen. De eerste periodetitel werd in de wacht gesleept en tot de laatste speeldag deed RODA’23 mee in de titelstrijd van de zondag derde klasse C. Kampioen SDZ bleek echter te sterk voor de nummer twee, dat in de nacompetitie een nieuwe kans krijgt.

Foto: Koos van der Leest

Ten Bosch kende een moeilijke start in Bovenkerk, maar heeft dit met een jonge selectie goed om kunnen draaien. De sterkhouders van de groep vertrekken komende zomer – ook Ten Bosch gaat weg, naar JOS/Watergraafsmeer – waardoor zijn opvolger Bnar Toofeek komend seizoen voor een lastig karwei staat.

Tot dinsdag 5 juni 23:59 uur kan er gestemd worden op de Trainer van het Jaar
[gravityform id=”21″ title=”true” description=”true”]

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)