Het Amsterdamsche Voetbal

Stem op de Speler van het Jaar 2022/2023

Naast de Trainer van het Jaar en Talent van het Jaar is er ook dit jaar uiteraard weer een prijs voor de Speler van het Jaar. Hieronder vind je de 5 genomineerden. De winnaar zal een waardebon van Groundhopticket.nl ontvangen.

Gijs van Zetten (AFC)
De afgelopen seizoenen was Gijs van Zetten de doelman van AFC zaterdag in de eerste klasse. Vorig seizoen leek hij al door te schuiven naar AFC zondag, maar kwam hij uiteindelijk vier keer in actie. Dit seizoen kreeg Van Zetten onder nieuwe trainer Benno Nihom vanaf de start van het seizoen een plek onder de lat. Dat pakte goed uit voor de 24-jarige goalie. Hij stond die plek niet meer af en het was mede aan hem te danken dat AFC tot de laatste speelronde meestreed om de titel.

Thomas Schaap (Purmersteijn)
Thomas Schaap beleefde een fantastisch seizoen met Purmersteijn. De aanvallende middenvelder, die in de jeugdopleidingen van Ajax en FC Volendam speelde, had een groot aandeel in de prestaties van zijn ploeg. Schaap voetbalt makkelijk en zet vele aanvallen op, maar vond zelf ook maar liefst 17 keer het net. Het levert hem een prachtige stap naar VVSB op, dat nog kan promoveren naar de Tweede Divisie.

Jelle Spanninga (DVVA)
Jelle Spanninga maakte afgelopen zomer de overstap van Vierde Divisionist Swift naar tweede klasse DVVA. Daar wilde hij gaan voor meer speeltijd en plezier, hij kon bij DVVA samen gaan spelen met broer Jouke. Spanninga werd al snel van grote waarde voor de Amsterdammers en met zijn 17 goals was hij uiteindelijk goed voor bijna eenderde van de goals. Het zorgt ervoor dat hij komend seizoen met DVVA naar de eerste klasse mag.

Luke Vahle (FC Aalsmeer)
Vahle (25) is een speler die voorop in de strijd gaat, een echte team-player. Een goaltjesdief pur sang, die in de top 10 eindigde met liefst 18 doelpunten bij kampioen FC Aalsmeer, dat mede door zijn vele doelpunten het kampioenschap mocht vieren. De oud-speler van Koninklijke HFC, HBC en Odin’59 voelt zich als een vis in het water bij FC Aalsmeer, dat aanvallend speelt. Daar komt Vahle dan ook echt tot zijn recht.

Dennis Dinkgreve (SPCB ’22)
Dinkgreve was dit kampioens-seizoen een onmisbare schakel voor SCPB ’22, een verbindingsspeler tussen verdediging en aanval. Dinkgreve heeft veel inzicht in het spel, herkent eenvoudig en snel de spelsituaties kan daarom zijn medespelers goed neerzetten. Niet onbelangrijk; Dinkgreve heeft dit seizoen veel doelpunten (9) gemaakt als controlerende middenvelder, waarvan meerdere met zijn hoofd. Dinkgreve heeft bewezen nog altijd veel aan te kunnen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)