Home / Algemeen / Stem op de Speler van het Jaar

Stem op de Speler van het Jaar

Er zijn inmiddels al duizenden stemmen binnen voor het Talent van het Jaar en de Trainer van het Jaar. Nu is het tijd voor de nominaties in de categorie Speler van het Jaar.

Stemmen kan in deze eerste ronde tot 5 mei 23.59. Daarna maken we de 3 spelers met de meeste stemmen bekend en kan er gestemd worden voor wie de prijs uiteindelijk in ontvangst mag nemen. Hieronder de genomineerden. Stemmen kan onderaan het artikel.

Dave Hertog (Pancratius)

Na 17 duels stond de teller voor Dave Hertog al op 26 goals. Daarmee heeft hij in ieder geval de prijs voor Topscorer van Het Amsterdamsche Voetbal al binnen. De spits was in zijn eentje goed voor bijna tweederde van de goals die Pancratius in de competitie maakte dit seizoen. Verdere toelichting lijkt ons dan ook overbodig.

Tim Klaasen-Bos (SDZ)

Een enkelblessure zorgde ervoor dat Tim Klaasen-Bos het seizoen 2017-2018 letterlijk met pijn en moeite uitspeelde. Een operatie aan het begin van 2018-2019 moest een rentree inleiden, maar niets bleek minder waar. Klaasen-Bos miste het hele seizoen en kon pas dit seizoen weer in actie komen. Ondertussen speelde SDZ twee niveaus hoger dan toen hij voor het laatst mee deed en was er met Jaap Smeeing een serieuze concurrent gehaald. Maar Klaasen-Bos knokte zich knap terug in de basis en liet zien in de eerste klasse ook makkelijk mee te kunnen. Hij werd met 9 goals clubtopscorer en kwam in de dubbele cijfers terecht qua assists.

Raily Ignacio (AFC)

Sinds zijn entree in het Amsterdamse voetbal is Raily Ignacio niet weg te denken uit deze lijstjes. In zijn eerste half jaar was hij meteen van onschatbare waarde voor AFC en werd hij Speler van het Jaar. Vorig seizoen maakte hij 27 goals voor AFC en won hij de topscorerstitel. Dit seizoen stond hij op 17 goals en lag hij dus prima op schema om zijn doelpuntenproductie van vorig seizoen te evenaren.

Kick van Aelst (WV-HEDW)

Scoren doet hij zelf niet veel, maar zijn teamgenoten in staat stellen om te scoren des te vaker. WV-HEDW vormde dit seizoen een enorm sterk collectief, met Kick van Aelst als sleutelspeler op het middenveld. Van Aelst fungeerde als een echte spelverdeler en zette menig aanval op. Na een scooterongeluk miste hij de laatste wedstrijden van het seizoen en hoewel dat uiteraard niet compleet aan zijn afwezigheid is toe te schrijven, had WV het in die weken beduidend lastiger.

Tim Plemper (JOS Watergraafsmeer)

Na een waanzinnig goed jaar bij RODA ’23 in de derde klasse, maakte Tim Plemper de sprong naar Ajax zaterdag. Het avontuur in de Derde Divisie liep niet zoals hij gehoopt had en hij kwam tot slechts 2 invalbeurten. Bij JOS Watergraafsmeer kwam Plemper zijn oude trainer Cor ten Bosch weer tegen. Hij kreeg het vertrouwen en liet zien dat hij in ieder geval de Hoofdklasse prima aan kan, met 11 goals tot gevolg.

Send this to a friend