Het Amsterdamsche Voetbal

Stem op het Talent van het Jaar 2019/2020

Hoewel het seizoen niet uitgespeeld kon worden, heeft Het Amsterdamsche Voetbal besloten om ook dit jaar toch de awards uit te reiken aan spelers en een trainer die uitzonderlijke prestaties hebben geleverd. Zo staat men toch niet met lege handen. Het uitreiken van de awards zal vanwege de coronamaatrdegelen niet tijdens een awardshow gebeuren, maar op individuele basis. De winnaars ontvangen een cheque van Equipo Voetbalreizen en ook voor één van de stemmers hebben we een cheque klaar liggen.

Vandaag maken we de 5 genomineerden voor Talent van het Jaar bekend. Stemmen kan in deze eerste ronde tot 1 mei 23.59. Daarna maken we de 3 spelers met de meeste stemmen bekend en kan er gestemd worden voor wie de prijs uiteindelijk in ontvangst mag nemen. Hieronder de genomineerden. Stemmen kan onderaan het artikel.

Koen Blommestijn (Ajax zaterdag)

Blommestijn verruilde FC Almere afgelopen zomer voor Ajax zaterdag 2. In december mocht hij voor het eerst zijn opwachting maken in Ajax zaterdag 1 en maakte hij meteen de winnende goal. Daarna ging het hard met de 20-jarige aanvaller en vorige week tekende hij een tweejarig contract bij FC Volendam.

Abdessalam Ouboumalne (DWS)

Abdessalam Ouboumalne debuteerde vorig seizoen op zijn zestiende in het eerste van DWS en stond een groot gedeelte van dit seizoen onder de lat in de tweede klasse zondag. Dat deed hij zeker niet onverdienstelijk. Hij viel ook op bij BVO’s en liep al stage bij Go Ahead Eagles. Een stage bij sc Heerenveen stond op de planning, totdat het coronavirus om de hoek kwam kijken.

Allon Koene (SDZ)

Vorig jaar kwam Allon Koene bij JOS Watergraafsmeer weinig aan spelen toe. Hij besloot om bij SDZ met zijn broer en neef te gaan samen spelen en dat pakte goed uit. Van spits werd Koene omgeturnd naar verdediger en die positie vulde hij moeiteloos in in de eerste klasse zondag. Bovendien heeft hij een prima vrije trap in de benen, waarmee SDZ absoluut een extra wapen in handen heeft.

Ralph Rekkers (Sporting Martinus)

Voor Rekkers was het zijn eerste seizoen in de seniorenvoetbal. Na een lange liesblessure was hij een tijdje gestopt met voetballen, maar dit seizoen was hij grotendeels fit en werd hij een belangrijke kracht in het elftal van Sporting Martinus. De aanvallende middenvelder was week na week belangrijk met goals en assists, waardoor zijn ploeg lange tijd aan kop ging in de zondag derde klasse.

Hussam Dowaah (De Dijk)

Dowaah mocht aan het einde van vorig seizoen al even ruiken aan het seniorenvoetbal en speelde tweede wedstrijden in de Derde Divisie. Dit seizoen werd de 19-jarige Dowaah een vaste waarde op het middenveld van De Dijk. Het elftal had een tijdje nodig om op stoom te komen, maar draaide uiteindelijk prima. Dowaah had daar een belangrijke rol in met zijn positie in de as en maakte na Mylan Polman de meeste goals voor het team.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!