Stem op het Talent van het Jaar 2022/2023

Ook dit jaar liep er weer heel wat talent rond op de Amsterdamse velden. Daarom nomineren we ook dit jaar weer 5 talenten voor de prijs Talent van het Jaar. Deze spelers zijn geboren in het jaar 2002 of daarna. Hieronder lees je meer over de 5 genomineerden. De winnaar zal een waardebon van Groundhopticket.nl ontvangen

Luka Misumi (Sporting Martinus)
De nu 20-jarige Luka Misumi is op zijn zestiende gedebuteerd in het eerste elftal van Sporting Martinus en inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde. Dit seizoen is Luka clubtopscorer (12 doelpunten) geworden van Martinus in de tweede klasse. De aanvallende middenvelder, die sinds zijn zesde jaar bij Martinus speelt, moet het meer van de aanvallende aspecten van een middenvelder hebben dan het verdedigende werk. Misumi ontwijkt overigens geen duel; wint hij het niet op kracht, dan wel op felheid. Misumi doet momenteel nog volop mee met Martinus voor promotie naar de eerste klasse.

Lars van Oerle (RODA ’23)
Lars van Oerle (20) is twee jaar lang geblesseerd geweest, in zijn laatste jaren bij de jeugd heeft Lars niet meer op niveau kunnen spelen maar in plaats daarvan een langdurige revalidatie doorlopen. Door een blessure bij de eerste doelman en het vertrouwen vanuit de club die veel potentie zien, is hij eerste doelman geworden in zijn eerste echte jaar bij de senioren. De piepjonge vader is een goede lijnkeeper, waarin hij beslissend is geweest in enkele belangrijke duels. Een kernkwaliteit is het meevoetballen over de grond, waarin hij met zijn achterste linie tot een goede opbouw komt. Met de keeperstrainers is hij aan het werk gegaan om zijn verbeterpunten aan te pakken. Een keeper die zo lang uit de roulatie is geweest en in een team kwam waarin winnen van belang is, heeft Van Oerle een buitengewoon goede prestatie geleverd.

Cas Tang (SDZ)
In een jaar waarin SDZ moeizaam draaide, kwam Cas Tang bij de selectie van SDZ. De 18-jarige Tang was regelmatig belangrijk voor de ploeg, onder andere met zijn vrije trappen en corners. Zijn sterke seizoen bij SDZ levert hem een overstap naar Vierde Divisionist Swift op.

Dylan van Schaik (Hoofddorp)
De selectie van Hoofddorp was dit seizoen piepjong en wat dat betreft kwam bijna het hele team in aanmerking voor een nominatie. Want Hoofddorp presteerde ook nog eens uitstekend, het mocht zelfs de nacompetitie voor promotie naar de Vierde Divisie in. Maar een van de spelers die het meest opviel, was Dylan van Schaik. De 19-jarige rechtsbuiten heeft een gouden linkerbeen en was afgelopen seizoen goed voor 14 goals en 18 assists.

Sureyo Macrander (WV-HEDW)
Vorig seizoen brak Sureyo Macrander eigenlijk al vanuit het niets door bij de zaterdagselectie van WV-HEDW in de eerste klasse. Dit seizoen hield de 19-jarige back zich ook uitstekend staande in de Vierde Divisie. Dat bleef niet onopgemerkt, want hij maakt een overstap naar FC Rijnvogels, dat bovenin de Derde Divisie meedoet.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)