Home / slideshow / Sterk RODA ’23 verliest toch van DESTO

Sterk RODA ’23 verliest toch van DESTO

RODA ’23 heeft in de tweede wedstrijd van de KNVB Beker tegen DESTO zaterdagmiddag een prima wedstrijd afgeleverd, maar de zege ging naar de Utrechters: 0-1.

Prima openingsfase

RODA begon sterk. In een hoog tempo werd de aanval gezocht, bij balbezit van DESTO werd gejaagd en bijna elke Utrechtse aanval werd nog voor de middenlijn tot staan gebracht. Trainer/coach Bnar Toofeek had daar zo zijn gevoel bij na die eerste fase: “We speelden tegen een wat oudere ploeg, ervaren. Toch proefde ik dat we de pot zouden pakken. We waren de openingsfase sterk met enkele mogelijkheden uit goed veldspel en kansjes uit standaardsituaties. Een 1-0 voorspong was niet onverdiend geweest”.

Druk

Vanaf de 15e minuut kwam de klad erin. Bij de Amstelveners slopen er foutjes in het spel. RODA werd slordig. In de passing, in de combinaties. De spelers communiceerden een stuk minder in die fase. Toofeek was duidelijk ontevreden over de volgende fase tot aan de rust: “Ik heb geen creativiteit meer gezien, geen voetballende acties. Dat miste ik. Maar, we hebben dat hard nodig, zeker tegen een defensief DESTO. DESTO is een ploeg die zich ingraaft, het speelveld op eigen helft ontzettend klein houdt. Goed georganiseerd”.

RODA probeerde het wel, maar het lukte niet om DESTO zo onder druk te houden als in de eerste fase.

Toofeek weet uit ervaring dat hij als trainer/coach in de rust maar weinig kan veranderen. “Je hebt effectief alleen maar tijd om twee dingen te behandelen.  Veel is het niet, maar als je de juiste dingen aanstipt, kan dat soms net het kleine verschil maken. We waren te voorspelbaar en ik heb daarnaast gehamerd op durven, bravoure, meer creativiteit. Ik heb geen grote omzettingen gedaan in de rustpauze. Bewust niet”.

RODA speelde zich vanaf de hervatting vervolgens helemaal terug in de wedstrijd en werd de bovenliggende partij. RODA ging op zoek naar de bevrijdende 1-0. In het voetballen toonden de jonge honden zich nog gretiger. Het creëerde zelf een paar 100% kansen. Met frisse benen, aanvalsgolven. Alles werd uit de kast getrokken voor een goed resultaat.

Voetbalwet

In de 88e minuut was de eerste Utrechtse doelpoging na rust direct raak. De verbijstering viel op de gezichten af te lezen bij de thuisploeg na alle kansen, goed niveau en dominantie van RODA. Maar ook de ‘Groenen’ kennen inmiddels de oude voetbalwet: als je zoveel mogelijkheden, kleine kansjes en kansen niet benut, dan valt de goal (een keer) aan de andere kant.

Toofeek baalde. “We speelden echt wel goed in de tweede helft. Vandaar mijn grote verbazing. Wij waren het die het verdienden. Alles bij elkaar vind ik toch dat we meer moeten brengen. Ik ben nu even geen tevreden coach. Met name de laatste fase van het spel zal zich moeten verbeteren”.

Goede jeugdopleiding

Toch is er veel positiefs te melden vindt Toofeek: “Op onze rechterverdediger na, spelen we met jongens die in de jeugd bij RODA groot zijn geworden. Wij hebben geen koffer met geld nodig, RODA profiteert van een prima jeugdopleiding die al 10 jaar lang goed functioneert. Natuurlijk, soms heb je een ervaren rot nodig in het veld. Die de zogenaamde lijnen uitzet. We hebben ook een vaste kern fanatieke supporters, er komt sowieso wel behoorlijk veel publiek. Dat helpt ons ook. Mensen komen graag naar ons kijken en steunen”.

Tekst: Harold van Ineveld

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)