AVV TOG

Sterk TOG overklast Ankaraspor: 7-2

Na het teleurstellende gelijkspel van vorige week tegen CTO ’70 heeft TOG zich afgelopen zondag van zijn beste kant laten zien. Sportparkbuurman Ankaraspor werd naar een kansloze 7-2 nederlaag gespeeld.

TOG-trainer Leroy Kroese had een paar aanpassingen gemaakt in zijn team en dat kwam het spel van de gastheren ten goede. TOG speelde een prima eerste helft, maar beloonde zichzelf maar karig. De ruststand 1-0 was een magere afspiegeling van de krachtverhouding in het veld. De enige treffer viel in de 24e minuut. Na een goed opgezette aanval en via spits Ivo de Waal en een Ankaraspor-verdediger verdween de bal in het doel. Hiervoor en daarna waren er nog grote kansen voor Romello Boston en Fouad Dahmani en zag Joshua van Eijbergen zijn schot via de onderkant van de lat het veld in stuiteren. Tevens hield keeper Asut van Ankaraspor zijn ploeg met enkel fenomenale reddingen op de been.

In de tweede helft een opnieuw oppermachtig TOG, dat de kansen nu wel benutte. Binnen 20 minuten stond het plotseling 5-0 door tweemaal Romello Boston, Ivo de Waal en een prachtige omhaal van de mee naar voren gekomen verdediger Bright Da-Costa. Met name het middenveld met sterkhouders Brian Groothuesheidkamp en Joshua van Eijbergen hield volledige controle op de wedstrijd.

Na de 5-0 wisselde Kroese vier van zijn veldspelers en met nog een kleine twintig minuten te spelen wist Ankaraspor zowaar nog te scoren doordat de TOG-defensie bij een voorzet bij de tweede paal niet goed stond opgesteld. Even later bracht Ivo de Waal met een prachtig lob de marge weer terug op 5 doelpunten. Hierna wist Ankaraspor nogmaals te scoren. Het laatste wapenfeit was toch weer voor TOG, dankzij invaller Walda die een goede TOG-aanval prima kon afronden: 7-2. Een tevreden trainer Kroese zag zijn ploeg een prima eerste uur spelen met veel dynamiek en snelheid. Zondag aanstaande is er een beker/inhaalprogramma, op 29 oktober speelt TOG de uitwedstrijd tegen Voorschoten en is Ankaraspor vrij.

Bekijk hier de stand en het programma in Zondag 4c

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOG