Sterk TOG rekent in tweede helft af met RCZ: 4-1

Na de vrijwel kansloze nederlaag van vorige week tegen Swift was het aan TOG-trainer Leroy Kroese om zijn team op te peppen en vertrouwen te geven voor de belangrijke thuiswedstrijd tegen RCZ uit Zaandam. RCZ had aan het begin van de wedstrijd 4 punten meer als de Amsterdammers en bij een overwinning zou TOG aansluiting vinden bij RCZ en enkele andere teams in de middenmoot van Zondag 3c.

In de eerste helft zag het er nog niet naar uit dat TOG een grote overwinning zou gaan boeken. De teams waren aan elkaar gewaagd en er ontstonden weinig doelrijpe kansen. Uit een van deze kansen raakte RCZ de lat boven keeper Taskin en aan de overzijde kon Rahiet Sadal een voorzet van Fouad Dahmani net niet binnen tikken. De rust kwam dan ook niet verrassend met 0-0.

Direct na de pauze was het RCZ dat de eerste kans kreeg, maar keeper Taskin redde bekwaam. Langzamerhand werd TOG sterker en kreeg na 10 minuten een strafschop, nadat een RCZ-speler hands had gemaakt na een goede actie van Fouad Dahmani. Aanvoerder Noel Walda schoot beheerst van elf meter binnen. Vier minuten later was het al 2-0 toen Fouad Dahmani, na een slimme vrije trap van Ouassim Amr , vanaf de rand van het zestienmetergebied doeltreffend uithaalde. TOG hield het beste van het spel en dit resulteerde in een schitterend doelpunt van de ingevallen Kevin Kroese die na een prima pass van Rahiet Sadal de bal over de RCZ-doelman lepelde 3-0. Hierna kregen de gastheren nog enkele goede mogelijkheden maar met name de uitblinkende Joshua van Eijbergen was niet gelukkig in de afwerking.

RCZ leek terug in de wedstrijd te komen toen een voorzet vanaf links ongelukkig tegen de arm van Oussim Amr aan kwam. TOG-keeper Taskin was kansloos bij de goed ingeschoten strafschop. Na deze tegengoal vreesde TOG voor een nog lastige laatste 10 minuten. Maar opnieuw Kevin Kroese besliste twee minuten na de strafschop de wedstrijd door na een slimme pass van Ouassim Amr de keeper van RCZ te verrassen met een prachtig schot in de bovenhoek. RCZ stribbelde nog wel wat tegen maar keeper Taskin hield verder zijn doel schoon. Zo kwam er met 4-1 een einde aan deze sportieve wedstrijd prima geleid door scheidsrechter Wienholds.

Volgende week gaat TOG op bezoek bij TABA en RCZ ontvangt dan Swift. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 3c