Sterke openingsfase Kadoelen basis voor winst op Zeeburgia

Koploper Kadoelen neemt het in de laatste thuiswedstrijd van 2022 op tegen het Zeeburgia van trainer Tareq Abed el Magied, dat na een goede competitiestart sinds eind oktober niet meer gewonnen heeft en moeilijk tot scoren komt. Door een keepersprobleem aan de kant van Zeeburgia begint de wedstrijd veel te laat.

Kadoelen mist zaterdag alleen John Bangura en kan weer beschikken over Nicky Roele. Kadoelen start zeer voortvarend en is na twee minuten al dicht bij de openingstreffer als de goed opgekomen back Patrick Pigge een voorzet vanaf de rechterkant geeft, die door Rik Smit over wordt gekopt. Een minuut later is het alsnog raak als dezelfde Rik Smit de bal rond de middenlijn verovert en meteen Roele alleen voor keeper Zaid Belmahdi zet, die vervolgens kansloos is op een subtiel laag schot met de buitenkant. Aanvoerder Moustafa Boussoufa is namens Zeeburgia voor het eerst dreigend aan de rechterkant maar Pigge verijdelt dit gevaar. Een minuut later stuurt Toon van der Waal, Rik Smit weg die op zijn buurt Landry Monni inspeelt die een verdediger uitkapt en vervolgens Belmahdi het nakijken geeft: 2-0.

Zeeburgia dreigt te worden overlopen maar Belmahdi houdt zijn team in de wedstrijd door in korte tijd achtereenvolgens Roele en Landry Monni van scoren af te houden. In de 15e minuut is er slordig balverlies door de verdediging van Zeeburgia en probeert Van der Waal het van grote afstand. Maar wederom is Belmahdi een sta-in-de-weg. Na 20 minuten breekt Justin Collins aan de rechterkant door. Zijn voorzet gaat echter voorlangs omdat er geen speler van Zeeburgia in de buurt is om de bal tussen de palen te schieten. Kadoelen speelt het eerste half uur met veel druk op de bal en hanteert een hoog baltempo met opkomende backs. Dit zorgt regelmatig voor balverlies bij Zeeburgia. Zo ook in de 22e minuut, als er een interceptie is van Rik Smit die de bal meteen doorgeeft op Monni, wiens voorzet prachtig met buitenkant links de kruising wordt ingejaagd: 3-0. Kadoelen is kort daarna weer gevaarlijk in de omschakeling als de bal via Roele en Van der Water bij Monni terechtkomt. Hij heeft echter teveel tijd en ziet zijn schotpoging geblokt.

Uit een voorzet van Pigge ziet Roele zijn kopbal even later in de handen van Belmahdi eindigen. Ook Mohamed Bouhsain probeert het namens Zeeburgia van afstand maar zijn schot is een makkelijke prooi voor keeper Danny Bodemeijer. Na een half uur grijpt trainer Tareq Abed el Magied in en gaat met vijf verdedigers spelen. Dit weerhoudt Kadoelen er niet van om tot meerdere scoringskansen te komen maar achtereenvolgens Monni, Roele twee keer en nogmaals Monni slagen er niet in om de 4-0 te scoren. Omdat Zeeburgia hier ook niet in slaagt als een voorzet van de linkerkant van Oussaima Al Mobares wordt naast geschoten door Ismael Amarzagouio gaan beide teams met een 3-0 ruststand de kleedkamers opzoeken.

Bij aanvang van de tweede helft blijkt bij Kadoelen Davey Dangeli in de kleedkamer te zijn achtergebleven en plaats te hebben gemaakt voor Gennerino Kom. Dezelfde Kom is al vrij snel gevaarlijk als Roele, Monni met een steekbal vrijspeelt. Laatstgenoemde weet Kom te vinden maar zijn schot gaat net naast. Nadat Rik Smit plaats heeft gemaakt voor Jurre de Boer is Amarzagouio dreigend namens Zeeburgia ware het niet dat aanvoerder Tim Beelen hem voldoende naar buiten drijft zodat zijn schot naast gaat. Het spel van Kadoelen is niet meer zo flitsend als in het eerste half uur en we zitten alweer in de 64e minuut als Pigge door Toon van der Water alleen voor de keeper wordt gezet. Helaas fluit de verder goed leidende Joseph Appel voor een eerder gemaakte overtreding in plaats van de voordeelregel toe te passen. Even later is het Tim Beels die met mooie pass Jurre de Boer alleen voor de keeper zet. Jurre de Boer omspeelt Belmahdi maar de teruggelegde bal op Monni levert niks op. Een kwartier voor tijd volgt het hoogtepunt van de tweede helft als de wederom opkomende back Pigge vanaf halverwege de helft aan de rechterzijlijn de bal in een keer langs de te ver voor zijn doel staande Belmahdi in het doel schiet. Kadoelen wisselt nog een paar keer: de niet helemaal fitte Mitchell Bijvoet en Shrino Lee komen het veld in en bij Zeeburgia worden Mohammed Ouhadou, Reinaldo de Reus en Filippo Bompiedi ook nog speelminuten gegund. In de laatste minuten zijn er nog kansen Roele en schiet Bijvoet naast terwijl terugspelen op twee vrijstaande spelers op de zestien wellicht meer succes had opgeleverd.

Kadoelen boekt een eenvoudige overwinning, waarbij de verdediging de nul houdt na een uitstekend eerste half uur en behoudt daardoor de koppositie voor de directe belagers: TOB, AGB en TOS Actief terwijl Zeeburgia naar het rechterrijtje is afgezakt. De terugkeer van Roele zorgt voor een duidelijke kwaliteitsimpuls in de aanval en dat coach Donny Geel nu over een nagenoeg fitte selectie beschikt waardoor de onderlinge concurrentie toeneemt. Aankomende zaterdag kan Kadoelen winterkampioen worden als het wint bij Overamstel.

Tekst en foto’s: Merlijn Rademaker

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)