Home / slideshow / Sterke voorbereiding OSV leidt tot volgende ronde beker: “Ons elftal is meer in balans”
Maurice Renger

Sterke voorbereiding OSV leidt tot volgende ronde beker: “Ons elftal is meer in balans”

OSV is uitstekend aan het seizoen begonnen. De ploeg van hoofdtrainer Maurice Renger behaalde in de bekerpoule zeven punten uit drie wedstrijden, waarmee de Amsterdammers de volgende ronde veiligstelden.

De oefenmeester keek de afgelopen weken dan ook tevreden naar de resultaten. “Wanneer we het vergelijken met vorig seizoen dan zien we een duidelijke verbetering”, stelt Renger. OSV stond destijds na drie duels op nul punten en evenzoveel doelpunten vóór. “Dit jaar zaten we in een poule met twee eersteklassers, waardoor het lastig leek om door te gaan. Ik zei echter tegen de jongens: ‘Hoe leuk zou het zijn als dit ons lukt en we de volgende ronde bereiken.’ Het was een extra motivatie die we hadden.”

OSV won de eerste twee bekerduels van ZAP (3-0) en HCSV Zwaluwen ’30 (4-5), terwijl de club tegen LSVV met 1-1 gelijkspeelde. “Ten opzichte van vorig jaar zijn we wat fitter en maken we eenvoudiger doelpunten. Nicky Roele, Joey Noordenbos en Thimo de Jager doen het uitstekend en geven ons team meer kwaliteiten, waarmee het elftal meer in balans lijkt te zijn.” Renger merkt dat de sfeer door het resultaat nóg beter is dan normaal. “Die is altijd goed wanneer je wint, maar het geeft zeker vertrouwen richting de competitie.”

Renger stond tijdens de bekerduels meermaals met twaalf tot dertien man, waardoor hij iets anders speelde dan normaal. “Ook speelden we natuurlijk tegen twee eersteklassers, waardoor we ons wat aanpasten. We voetbalden iets meer van achteruit en waren compacter ingesteld.” De trainer sluit niet uit dat hij in de competitie deze variant tegen de topploegen gaat inzetten. “Maar in principe gaan we altijd uit van onze eigen kwaliteiten. Natuurlijk hebben we goede tegenstanders in de competitie, maar wij hebben ook veel voetballende mogelijkheden.”

Aankomende zaterdag staat de eerste competitiewedstrijd op het programma. Dan neemt OSV het op tegen EDO, waarvan het vorig seizoen nog won. “Het is leuk dat we verder zijn in de beker, maar het gaat uiteindelijk om de competitie. Nu moeten we onze huidige vorm doorzetten en een overwinning op EDO behalen.” Renger vindt het alleen lastig inschatten hoe groot de kansen van zijn ploeg zijn. “Door de coronatijd is het lastig te zeggen hoe goed EDO is. Hopelijk staan we na afloop met de volle buit.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jos Spitteler

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV