AFC - zat
AFC kan titel in zaterdag 2a nauwelijks meer ontgaan

Sterk(er) AFC stelt tegen DVVA kampioenschap nagenoeg veilig

Vier punten voorsprong, een wedstrijd minder en nog ‘maar’ vier duels op het programma in zaterdag 2a. AFC kan het kampioenschap nauwelijks meer ontgaan. Aan de Boelelaan zette AFC naaste concurrent DVVA met 2-0 aan de kant. Daarmee nam het de laatste lastige horde op weg naar de titel: ,,nu alleen maar de volgende potjes winnen.”

Het Amsterdamse onderonsje werd een verdiende prooi voor AFC. Middenvelder Denis Woonink bracht AFC al heel vroeg op een 1-0 voorsprong met een raak schot vanaf 14 meter. AFC schiet zoals elke wedstrijd uit de startblokken en na drie minuten was het deze keer raak. Woonink ontving in het strafschopgebied de bal op een presenteerblaadje en verschalkt DVVA doelman Lode van Hattum.

afc - dvva
AFC scoort 1-0. Doelman van Hattum heeft het nakijken

Van beide kanten werd er verzorgd gespeeld en met een idee gevoetbald, al bleef het verder zonder heel veel kansen in de eerste helft. DVVA overleefde de kortstondige storm en herpakte zich in de eerste helft, zonder dus tot grote kansen te komen. AFC keeper Jesse Goes moest één keer gestrekt naar de hoek om erger te voorkomen en werd eventjes verrast door een hoge bal richting de lat. Het werd soms ook wat rommelig op een zwaar en nat (kunstgras)veld. Het werd wel een echte wedstrijd, soms technische hoogstandjes en hier en daar pittige overtredingen.

afc - dvva

In de tweede helft tekende invaller Bas Middelkoop voor de 2-0. Dat AFC niet eerder wist te scoren was een beetje pech en onzorgvuldigheid tegelijk. Milan Eliasar schoot hard op de paal, Daniel Zoutberg zijn inzet ging buiten bereik van doelman van Hattum net naast. Aanvaller Max de Bruine kopte op de paal en kreeg daarna nog een dot van een mogelijkheid, omspeelde keeper van Hattum, maar werd alsnog met een juweel van een sliding gered door DVVA.

afc - dvva
Mohad Zaoudi (AFC) op voorsprong, Wilfred Den Breejen (DVVA) denkt er het zijne van

AFC weet zelf de ‘nul’ te houden en pakt mede daardoor de belangrijke zege. Voor AFC is de opdracht simpel; de resterende potjes blijven winnen, dan kan de titel hen niet meer ontgaan. DVVA lijkt de titel definitief te kunnen vergeten. Het ontbreken van echt grote kansen nekte de ploeg van Wilfred van Breejen tegen AFC en na de 1-0 ruststand kon zijn ploeg in de tweede helft weinig meer forceren.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)