Sterker DWS zet PVCV met 2-0 opzij

DWS is uitstekend uit de winterstop gekomen. De Amsterdammers wisten op het eigen sportcomplex tegenstander PVCV met 2-0 aan de kant te zetten.

Direct bij de aftrap ontstond een duidelijk spelbeeld. Waar DWS probeerde om door middel van combinatievoetbal door de achterste linie van PVCV te komen, besloten de bezoekers met lange ballen voor gevaar te zorgen. DWS had gedurende de gehele eerste helft het betere veldspel, maar het resulteerde niet in doelpunten. Beide ploegen gingen daarom met een gelijke stand de rust in.

Na ruim een uur spelen kwam DWS eindelijk op een voorsprong te staan. Rinaigel Ogenio maakte zijn mogelijkheid schitterend af door de bal in de bovenhoek te krullen. Het was het moment waarop DWS wachtte, want vervolgens was de ban gebroken. Tien minuten later zorgde Mehmet Karaca voor de 2-0. Hij haalde uit richting de linkerhoek, waarbij de keeper kansloos was. In de slotfase kon DWS de stand nog verder verruimen, maar de gastheer wist geen doelpunt meer te maken.

Voor DWS was het vooral belangrijk om in het nieuwe jaar goed te beginnen, waardoor Patrick van Leeuwen tevreden was. “In dit soort wedstrijden wint de ploeg vaak die het eerste doelpunt maakt”, vertelt de hoofdtrainer van DWS. “Deze overwinning geeft vertrouwen voor de komende weken. Hopelijk kunnen we dan weer verder klimmen op de ranglijst.”

Tekst: Jordi Smit