Steur per direct vertrokken bij SDZ

Mark Steur is per direct vertrokken bij SDZ. De trainer zat afgelopen zondag tegen DCG al niet meer op de bank.

“Bepaalde visies van mij en het bestuur komen niet overeen. In het begin hebben we gesprekken gehad over onze visies, maar na een paar maanden moet ik concluderen dat het niet is uitgepakt zoals vooraf geschetst. Dat gaat bijvoorbeeld over voetbalbeleid, maar ook de structuur rondom het eerste elftal”, zo licht Steur zijn vertrek toe.

Ook de resultaten vielen tot nu toe tegen, maar Steur geeft aan dat dat geen rol speelde in zijn besluit: “We wisten vooraf dat dit een seizoen van de lange adem zou worden, met veel nieuwe jongens. Dit besluit staat echt buiten de spelersgroep. Het is een leuke mix jongens, waarmee het hartstikke fijn werken is. Dat maakte dit besluit ook zo lastig.”

Uiteindelijk hakte Steur, na een aantal gesprekken met het bestuur, toch de knoop door: “Ik wil ergens werken waar ik perspectief zie. Dat was niet meer het geval en dan vind ik dat je ermee moet stoppen, anders ga je je frustreren. Maar het was een lastig besluit. Ik ben een voetbaldier. Voetbal is voor mij ook een uitlaatklep, dus dat ga ik zeker missen.”

Dinsdag neemt Steur op de club afscheid van de selectie, die voorlopig onder de hoede is van assistent-trainer Nick van Beek. De club gaat ondertussen op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ